2011-02-07 15:26:43 TEME ZA ZAVRŠNI RAD IZ EKONOMSKE GRUPE PREDMETA, šk. god. 2010./2011. Teme za završni rad iz ekonomske grupe predmeta Ugostiteljsko turističko učilište, Kombolova 2a, Zagreb.
TEME ZA ZAVRŠNI RAD IZ EKONOMSKE GRUPE PREDMETA, šk. god. 2010./2011.
Redni broj TEME ZA ZAVRŠNI RAD Ime i prezime učenika RAZRED MENTOR 1 Kuće za odmor
2 Animacija gostiju hotela
3 Turistička destinacija Kopački rit
4 Utjecaj svjetske krize na turizam Hrvatske
5 Razvoj wellness turizma u Hrvatskoj
6 Uloga prometa u ugostiteljstvu i turizmu
7 Sportske manifestacije i njihov utjecaj na razvoj turizma
8 Kruzeri i njihov utjecaj na turistička kretanja
9 Plitvička jezera - biser Hrvatske
10 Narodni običaji i suveniri Slavonije kao poticaj za razvoj turizma
11 Seoski turizam u Hrvatskoj
12 Poslovi prijamnog odjela i prijave u hotelskom poslovanju
13 Promocija domovine Djeda Mraza
14 Organizacija maturalnog putovanja u Tunis
15 Doček i ispraćaj VIP gosta u hotelu
16 Strani hotelski lanci u RH i njihov značaj za hrvatski turizam
17 Mladi i njihov smještaj u hostelima
18 Organizacija i tehnika poslovanja hotela "PALACE"
19 Turizam grada Samobora
20 Boravišni turistički aranžmani - zimovanje
21 Boravišni turistički aranžmani - ljetovanje
22 Poslovanje turoperatora
23 Turistička šetnja ulicama grada Zagreba
24 Krstarenje Jadranskim morem
25 Mogući razvoj turizma Like
26 Lanci hotela u Hrvatskoj
27 Vjerski turizam i katedrale u Zagrebu
28 Nautički turizam u Hrvatskoj
29 Robinzonski turizam na otocima
30 Safari turizam u Keniji i Tanzaniji
31 Ponuda autohtonih proizvoda u Hrvatskom turizmu
32 Komunikacija djelatnika turističkih agencija s klijentima preko interneta - prodaja turističkih aranžmana
33 Metode komunikacije između turističkih agencija i klijenata - prezentacija turističke ponude
34 Promotivne aktivnosti turističkih agencija
35 Poveznica turizma i velikih sportskih natjecanja
36 Dioklecijanova palača kao turistički brand grada Splita
37 Nautički turizam Dalmatinskih otoka
38 Organiziranje ponude turističkog putovanja u Pariz
39 Organiziranje ponude turističkog putovanja - Safari
40 Razvoj ponude turističkih kretanja Jadranom
41 Gastronomija kao čimbenik nacionalne turističke ponude
42 Promet - preduvjet razvoja turizma RH
43 Enogastroturizam
44 Kvaliteta u turizmu i ugostiteljstvu
45 Brand u hotelijerstvu
46 Ljudski čimbenik u turizmu
47 Gost je kralj
48 Motivacija turističkih potrošača
49 Dvorci i perivoji Hrvatskog zagorja u turističkoj ponudi KZŽ
50 Hrvatska kulturna baština na svjetskoj listi UNESCO-ve baštine
51 Razvoj turizma u KZŽ
52 Turističke manifestacije u KZŽ
53 Turistički aranžman "Legende Hrvatskog zagorja"
54 Turistički aranžman Krapinsko Zagorskom Županijom
55 Turistički proizvod Hrvatskog zagorja
56 Specifični oblici turizma u KZŽ
57 Wellness ponuda u KZŽ
58 Toplički turizam u KZŽ
59 Avanturistički oblici turizma u RH
60 Kultura vina
61 Organizacija i tehnika poslovanja putničke agencije
62 Tipovi hotela
63 Smještajni kapaciteti u KZŽ
64 Turizam na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u KZŽ
65 Animacija u turizmu i ugostiteljstvu
66 Atraktivnosti turističke destinacije Hrvatskog zagorja
67 Informacijska i komunikacijska tehnologija i turizmu
68 Ekologija u turizmu
69 Poslovi iznajmljivanja vozila - organizacija i tehnika poslovanja
70 Destinacijski management
71 Integracije u turizmu
72 Pozitivni i negativni utjecaji turizma
73 Prometna povezanost RH s emitivnim tržištem
74 Odnosi s javnošću u hotelijerskom poslovanju
75 Poslovi bon-ton hotelskog osoblja
76 Komunikacija i promidžba u hotelima
77 Informatizacija recepcijskog poslovanja
78 Ponuda avanturističkog turizma u hrvatskim turističkim agencijama
79 Razvoj wellnessa kao trenda u hotelsko turističkom poslovanju
80 Razvoj turističke ponude Salone
81 Razvoj turističke ponude Trogira
82 Značaj marina u turističkoj ponudi Dalmacije
83 Raščlanjivanje i grupiranje zadataka u hotelu
84 Zapošljavanje i odabir novih zaposlenika u turističkim agencijama
85 Suvremeni način poslovanja turističkih agencija
86 Vrste hotela, usluga i gostiju
87 Mogućnosti razvoja etno turizma Splitsko dalmatinske županije
88 Mogućnosti razvoja povijesno kulturnog razvoja SDŽ
89 Nacionalni parkovi i turistička ponuda
90 Organiziranje ponude turističkog putovanja u zemlje Beneluxa
91 Organiziranje ponude turističkog putovanja - Kuba
92 Organiziranja ponude turističkog putovanja - Dublin
93 Organiziranje ponude turističkog obilaska slapova Krke
94 Organiziranje ponude turističkog obilaska Plitvičkih jezera
95 Važnost funkcije prodaje u hotelu
96 Poslovi oko rezervacije u hotelu
97 Marketing turističkih agencija
98 Značaj marketinga u hotelijerstvu
99 Značaj turističkih proizvoda turističkih agencija
100 Značaj prijevoza u poslovanju turističkih agencija
101 Mogućnosti razvoja eko turizma SDŽ
102 Etno socijalni činitelji turističke ponude grada Splita
103 Ugostiteljstvo kao jedan od glavnih nositelja turističke ponude
104 Važnost ugostiteljstva u narodnom gospodarstvu
105 Odnos između ugostiteljstva i obrta
106 Odnos između ugostiteljstva i putničkih agencija
107 Minimalni uvjeti i temeljni standardi
108 Postanak i povijesni razvoj ugostiteljstva u RH
109 Efikasnost investicija u ugostiteljstvu
110 Osnovni uvijeti za obavljanje ugostiteljske djelatnosti
111 Pretvorba iz društveno u privatno vlasništvo
112 Minimalni uvijeti za smještajne objekte: hoteli
113 Kategorizacija smještajnih objekata iz skupine hoteli
114 Organizacijska struktura hotela Palace u Zagrebu
115 Organizacijska struktura hotela Sheraton u Zagrebu
116 Organizacijska struktura odjela hrane i pića hotela Westin u Zagrebu
117 Organizacijska struktura odjela domaćinstva hotela The Regent
118 Organizacijska struktura prijemnog odjela s portirnicom u hotelu Antunović
119 Organizacija rada nabavne funkcije hotela Dubrovnik u Zagrebu
120 Organizacija rada prodajne funkcije HURO Zagreb
121 Organizacija rada proizvodnog odjela - catering Majetić
122 Organizacija rada tehničkog trakta - odjela hotela Panorama
123 Uloga kadrovske funkcije hotelskog poduzeća Liburnija u Opatiji
124 Međusobno komuniciranje djelatnika poslovnih funkcija u hotelu
125 Posebnosti radnog procesa u ugpstiteljstvu
126 Organizacija rada, radnog mjesta hotelske domaćice
127 Organizacija rada, radnog mjesta šefa kuhinje
128 Organizacija rada, radnog mjesta šefa recepcije
129 Organizacija rada, radnog mjesta šefa servisa
130 Uloga lokacije ugostiteljskog objekta
131 Posebnosti hotelskih lanaca u svijetu
132 Motivi, oblici i ciljevi integracija ugostiteljskih poduzeća
133 Menadžment u ugostiteljskom poduzeću
134 Uloga troškova u ugostiteljskom poduzeću
135 Politika cijena u ugostiteljskim poduzećima
136 Povijest ljudskih putovanja
137 Nastanak putničkih agencija
138 Funkcije putničkih agencija
139 Poslovno udruženje putničkih agencija
140 Sektorsko udruženje putničkih agencija
141 Odnos putničkih agencija i njihovih poslovnih partnera
142 Politika cijena putničkih agencija
143 Prednosti turoperatora
144 Što sve podrazumjevamo pod bookingom?
145 Uloga atrakcija određene destinacije
146 Principi organizacije rada
147 Načela organizacije rada
148 Prednosti u odnosu na vrste prometnih sredstava
149 Uloga ekonomskih načela u ugostiteljskim poduzećima
|
Ugostiteljsko - turističko učilište Zagreb |