2023-11-24 14:26:53

Ugostiteljsko turističko učilište laureat Kamelija kupa! Čestitamo!

Dani Hrvatskog kulinarstva središnja je nacionalna kulinarska manifestacija koja se održava po petnaesti puta. Po prvi puta održala se u Osijeku, u novoizgrađenom Gospodarskom centru u razdoblju od 20. do 24. studenog.Cilj manifestacije je popularizacija kuharske i slastičarske struke, poticanje izvrsnosti i napretka kuhara i slastičara, doprinos stvaranju kvalitetne stručne radne snage, poticanje interesa za deficitarna zanimanja, podizanje kvalitete ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj, edukacija kuhara i slastičara, afirmacija kuharske i slastičarske struke i promocija kulinarskih majstora te hrvatskih namirnica i jela hrvatske kulinarske baštine.
Središnji sadržaji manifestacije su 15. Državno prvenstvo kuhara, 10. Državno prvenstvo slastičara, 13. natjecanje učenika Kamelija kup te Bocuse d’Or - Croatia - revijalno natjecanje, a natjecateljski dio popratiti će brojne radionice eminentnih domaćih i stranih kulinarskih stručnjaka te predavanja namijenjena stručnom usavršavanju za sva ugostiteljska zanimanja.

Učenici naše škole  osvojili su prvo mjesto kao ukupni pobjednici. Čestitamo nastavnicima: Marici Memišević, Lidiji Pavičić i Zoranu Zeliću te učenicima: Andriji Šopec Kuzminskom i Leonu Švecu iz 4.j razreda, Emi Stipić i Tinu Kossi iz 3.b razreda te Ivoni Holub iz 3.s razreda. Svi smo Ponosni na vas!


Ugostiteljsko - turističko učilište Zagreb