2014-10-07 12:44:30 Izvještaj s Pohorja Četvorica naših učenika u pratnji stručnog učitelja kuharstva Mladena Marušića sudjelovali su u projektu ˇMove your body and cook for your soul.ˇ Projekt je organizirala Slovenska škola za ugostiteljstvo i turizam Maribor u suradnji sa školama iz Villacha i Splita Projek je bio pod pokroviteljstvom Europske unije. Cilj je bio pokrenuti svijest o zdravoj i sezonskoj prehrani i poticaj mladima da se kreću i bave sportom. Kroz igre, druženje, kuhanje, smo poticali korištenje stranih jezika, pogotovo engleskog. U samom projektu smo i prezentirali lijepotu Hrvatske kuhinje te tako kolegama iz Slovenije i Austrije pripremili: Salatu od hobotnice, Dalmatinsku pašticadu i Pisanicu stubicu sa prilogom njoki, te za desert Splitsku tortu. Na samome kraju u Zagreb smo se vratili obogačeni novim prijateljima, novim iskustvima, te velikim brojem novih recepata. :)
Petar Tisaj i Toni Grgić |
Ugostiteljsko - turističko učilište Zagreb |