2012-02-22 12:48:02 Promo junior 2012. - Poreč Natjecanje učenika ugostiteljskih škola u pripremanju slanih i slatkih jela kod stola gosta održano je 17. veljače 2012. u Poreču. Učenici Anamaria Carek i Ivan Babić uz mentora stručnog učitelja Josipa Mudrog osvojili su 1. mjesto za slano jelo „ Pisanicu Veronika „ i slatko jelo „ Proljetna pomrčina „. Iskrene čestitke mentoru i učenicima na zlatnoj medalji.
Zanimljivo učeničko natjecanje u flambiranju odvijalo se u petak u porečkom Obrtničkom domu. Sedmu školsku godinu zaredom snage je odmjeravalo pet parova iz Turističko-ugostiteljske škole iz Splita, Ugostiteljsko-turističkog učilišta iz Zagreba, Ugostiteljske škole iz Opatije, Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule te Strukovne škole Eugena Kumičića iz Rovinja.
Ocjenjivačku komisiju predvodila je Ankica Barolin, koordinatorica za posluživanje iz Valamarove tvrtke Riviera Adria, Zoran Čobanov, chef kuhinje iz brtoniškog San Rocca, Nevio Gašparini, stručni učitelj ugostiteljskog posluživanja u labinskoj Srednjoj školi Mate Blažine, novinarka Glasa Istre Vesna Medvedec i Vladimir Mofardin, direktor profitnog centra u Laguni Poreč.
Pobjednicima je pripao bokal posvećen Josipu Bestuliću, nekadašnjem stručnom učitelju ugostiteljskog posluživanja u porečkom TUŠ-u. Nagrada za kreativnost pripala je pulskim učenicama koje su u vatri pripremile pureću roladu i raviole "Moja nona". Promojunior je jedino istarsko natjecanje u flambiranju i jedno od rijetkih u Hrvatskoj. preuzeto sa: www.glasistre.hr/lifestyle/enoigastro/vijest/348871 |
Ugostiteljsko - turističko učilište Zagreb |