2018-05-08 11:58:02 2.Chill&Grill festival Četvrti dan Zagreb Chill&Grill festivala na Bundeku vode Daniel Berdais i Josipa Rupić, a započeo je pripremom već tradicionalnih sendviča u Zvijezdinom “Servisu za sendviče”. Današnja tema bila je hrvatska kuhinja pa su profesor i učenici Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb osmislili tri verzije - lički, slavonski i ombolo... Četvrti dan Zagreb Chill&Grill festivala na Bundeku vode Daniel Berdais i Josipa Rupić, a započeo je pripremom već tradicionalnih sendviča u Zvijezdinom “Servisu za sendviče”. Današnja tema bila je hrvatska kuhinja pa su profesor i učenici Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb osmislili tri verzije - lički, slavonski i ombolo. Slasne sendviče su pripremali stručni učitelj kuharstva Mato Đurović te njegovi učenici Josip Đurić, Luka Majhen, Jakov Jünker Đurić, Magdalena Preţec, Filip Rogić, Teo Čižić, Leon Ciprovec i Leon Mitrović. Namirnice koje su koristili bili su lungić, kulen seka, šunka, trapist, rikula, Zvijezda majoneza i kajzerice. Drago mi je da je grad Zagreb dobio ovu manifestaciju, a posebno mi je drago da će se poznatim kuharima u kuharskim showovima pridružiti i mladi iz Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb. Želimo potaknuti mlade na izbor strukovnih zanimanja važnih za Zagreb kao europsko turističko središte. Nadam se da ćemo se vidjeti ovdje i u nedjelju u 17 sati kada ću i ja pomoći srednjoškolcima u pripremi starozagrebačkih jela na roštilju - poručio je gradonačelnik. Zajedno s učenicima Ugostiteljsko-turističkog učilišta slasna grill jela pripremali su poznati zagrebački ugostitelj i kuhar Zlatko Puntijar s gradonačelnikom grada Zagreba Milanom Bandićem. |
Ugostiteljsko - turističko učilište Zagreb |