« Rujan 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Projektni dan Eko škole u našem Centru održan je 4.3.2020. u prijepodnevnoj i poslijepodnevnoj smjeni. Cilj projektnog dana bio je upoznati, predstaviti i poučiti učenike o životu nekada i usporediti sa životom sada, kroz aktivnosti svakodnevnog života. Upoznati ih sa mirisima i okusima tradicionalnih jela te njihovom pripremom. Uputiti učenike na očuvanje kulturne baštine života te način tradicionalnog pripremanja obroka nekada. Osvijestiti potrebu zaštite okoliša i prirode, ugrožene novim i modernim načinom života.
Učenici su prvo zajedno sa svojim voditeljima, obišli povijesnu jezgru Tvrđu te su posjetili Muzej školjaka i Galeriju likovnih umjetnosti. Nakon kratkog razgovora o povijesti našeg grada i povratka u školu, predstavljene su narodne nošnje karakteristične za pojedino područje Slavonije i Baranje. Nakon predstavljanja nošnji i plesa, učenici su sudjelovali na radionicama pripreme tradicionalnih jela (palenta i kiseli kupus, sataraš, kruh i mast s crvenom paprikom). Po završetku radionice, uslijedio je tradicionalni obrok na kojem su učenici uživali u tradicionalnim jelima.
Nakon užine, učenici su se sa svojim voditeljima uputili na kreativnu radionicu – izrada cvjetova od komušine, kojima smo ukrasili atrij Centra.
Projektni dan Eko škole u našem Centru održan je 4.3.2020. u prijepodnevnoj i poslijepodnevnoj smjeni. Cilj projektnog dana bio je upoznati, predstaviti i poučiti učenike o životu nekada i usporediti sa životom sada, kroz aktivnosti svakodnevnog života. Upoznati ih sa mirisima i okusima tradicionalnih jela te njihovom pripremom. Uputiti učenike na očuvanje kulturne baštine života te način tradicionalnog pripremanja obroka nekada. Osvijestiti potrebu zaštite okoliša i prirode, ugrožene novim i modernim načinom života.
Učenici su prvo zajedno sa svojim voditeljima, obišli povijesnu jezgru Tvrđu te su posjetili Muzej školjaka i Galeriju likovnih umjetnosti. Nakon kratkog razgovora o povijesti našeg grada i povratka u školu, predstavljene su narodne nošnje karakteristične za pojedino područje Slavonije i Baranje. Nakon predstavljanja nošnji i plesa, učenici su sudjelovali na radionicama pripreme tradicionalnih jela (palenta i kiseli kupus, sataraš, kruh i mast s crvenom paprikom). Po završetku radionice, uslijedio je tradicionalni obrok na kojem su učenici uživali u tradicionalnim jelima.
Nakon užine, učenici su se sa svojim voditeljima uputili na kreativnu radionicu – izrada cvjetova od komušine, kojima smo ukrasili atrij Centra.
Projektni dan Eko škole u našem Centru održan je 4.3.2020. u prijepodnevnoj i poslijepodnevnoj smjeni. Cilj projektnog dana bio je upoznati, predstaviti i poučiti učenike o životu nekada i usporediti sa životom sada, kroz aktivnosti svakodnevnog života. Upoznati ih sa mirisima i okusima tradicionalnih jela te njihovom pripremom. Uputiti učenike na očuvanje kulturne baštine života te način tradicionalnog pripremanja obroka nekada. Osvijestiti potrebu zaštite okoliša i prirode, ugrožene novim i modernim načinom života.
Učenici su prvo zajedno sa svojim voditeljima, obišli povijesnu jezgru Tvrđu te su posjetili Muzej školjaka i Galeriju likovnih umjetnosti. Nakon kratkog razgovora o povijesti našeg grada i povratka u školu, predstavljene su narodne nošnje karakteristične za pojedino područje Slavonije i Baranje. Nakon predstavljanja nošnji i plesa, učenici su sudjelovali na radionicama pripreme tradicionalnih jela (palenta i kiseli kupus, sataraš, kruh i mast s crvenom paprikom). Po završetku radionice, uslijedio je tradicionalni obrok na kojem su učenici uživali u tradicionalnim jelima.
Nakon užine, učenici su se sa svojim voditeljima uputili na kreativnu radionicu – izrada cvjetova od komušine, kojima smo ukrasili atrij Centra.