LTT aktivnosti u Zagrebu
Autor: Administrator , 1. 2. 2023.
Misija uspješno obavljena! Mladi budući kuhari i slastičari uključeni u Zero Waste Catring Lab projekt, susreli su se sa izazovima kreiranja i snimanja 12 video recepata u četiri dana tijekom LTT aktivnosti u Zagrebu ( 23.01.2023.- 27.01.2023.) Sudjelovali su učenici Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje i Centra za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb. Savršene kulinarske kreacije nastajale su suradnji sa školskim mentorima i kuharima iz restorana OAZA Joyful Kitchen. Kako bi sve to super izgledalo u video receptima, pobrinula se video produkcija Poster d.o.o – partner u projektu. Sada treba samo pričekati montažu i prema snimljenim receptima svi ćemo moći za svaku sezonu skuhati jedno predjelo, glavno jelo i desert sukladno zero waste principima. Nakon cijelog tjedna snimanja, posljednji izazov je bio pripremiti hranu s preostalim namirnicama i uz minimalno otpada za novinare medijskih kuća ( N1, Al Jazeera i OTV). i sve ostale goste koji su pratili njihov rad tijekom cijelog tjedna. Učenici su slobodno vrijeme iskoristili obilazeći kulturne znamenitosti Zagreba te su sudjelovali na edukativnim aktivnostima. Imali su priliku posjetiti restoran Oaza Joyful Kitchen , te dnevni bistro i pekarnicu SALO koji svoja jela pripremaju na bazi biljnih, domaćih i lokalnih namirnica bez aditiva i konzervansa. Na kraju se LTT ekipa „ zasladila“ posjetom Muzeju čokolade gdje su mogli doživjeti „ putovanje“ svijetom čokolade kroz kulturne, povijesne i društvene aspekte. Učenici su tijekom tjedna pokazali svoje umijeće kuhanja na zero waste način, odvažnost i ljubav prema poslu za koji se školuju. Video recepti biti će objavljeni na web stranici projekta: http://www.zerowastecatering.eu/