« Rujan 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Povodom Svjetskog dana hrane, 16.10. učenici trećih razreda pod vodstvom mentorica prof. Marije Volarević i prof. Sandre Šoše izradili su u našoj školi prigodne plakate i prezentaciju kako bi obilježili taj dan.
Cilj obilježavanja ovog dana je upoznavanje učenika s vrstama prehrane, načinim recikliranja hrane, posljedicama loših prehrambenih navika koje donosi moderno životno doba (pretilosti), te suočavanja s realnošću s kojom se nažalost susrećemo i u ovim modernim vremenima, a to je glad u svijetu.
Učenici 3.d razreda: Petra Obradović, Maria Perlić, Matej Dropuljić, Petar Bubalo i Mišo Draženović su izlaganjem prezentacije detaljnije upoznali učenike s ovom temom.
Prema statističkim podacima njemačke humanitarne organizacije Welthungerhilfe, koji se objavljuje svake godine, brojke pokazuju da u svijetu trenutno gladuje oko 811 milijuna ljudi, a još 41 milijun je na rubu gladi. Brojke su poražavajuće, te svi kao društvo moramo biti pokretač pozitivnih promjena.
Učenici su se zaključili da su zdrava prehrana, načini recikliranja hrane , bolesti poput pretilosti i glad u svijetu jednostavno životno važne teme koje treba što češće obrađivati, a ne samo na Svjetski dan hrane. Svi smo se na kraju složili da su uz zdravo tijelo i zdrav duh, izuzetno važne i zdrave i sretne misli, a s obzirom da se čak 90 posto hormona sreće sintetizira u našim crijevima, počastimo ih što kvalitetnijim i zdravijim obrocima.