Posebno za tu prigodu u školskom predvorju postavljena je tematska izložba Starinski i moderni način pravljenja kruha. Tako smo mogli vidjeti pomoću čega se kruh pravio nekada. Starinsko posuđe, prirodni sastojci i rukotvorine naših baka učenike su odvele na put u prošlost u vrijeme mirisa i okusa pravog domaćeg kruha.

Nasuprot njima isticao se aparat za pečenje kruha, moderno posuđe, učenicima poznate ambalaže proizvoda koje su ih vratile u sadašnje vrijeme. Izložba je bila obogaćena i prigodnim jesenskim plodovima zemlje.

Različito voće, povrće i žitarice isticale su se u svojim prekrasnim bojama i oblicima kao podsjetnik koliko trebamo biti zahvalni na plodovima zemlje.

Na čemu su zahvalni, ali i koliko im nedostaje prava svečanost obilježavanja ovog važnog dana učenici su prikazali likovnim radovima i porukama te su tako uredili školske panoe.

Izložba je postavljena cijeli tjedan kako bi ju mogli posjetiti svi učenici i djelatnici naše škole.


U osmišljavanju i pripremi izložbe sudjelovali su učenici sedmih razreda s vjeroučiteljicom Marijanom Karačić i učenici 5. a i 5. b razreda s učiteljicom hrvatskog jezika Jasenkom Tisucki.
Jasenka Tisucki, prof.