preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Antun Mihanović" Nova Kapela

Login
E-dnevnik

Pristupna točka

Mrežni katalog knjižnice

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Projekti

Vremenska prognoza

Raspored zvonjenja

1.sat        8:00 – 8:45
2.sat        8:50 – 9:35

VELIKI ODMOR - 9:35 - 9:50

3.sat       9:40 – 10:25

VELIKI ODMOR - 10:25 - 10:40

4.sat         10:40 – 11:25
5.sat         11:30 – 12:15
6.sat         12:20 - 13:05
7.sat         13:10 - 13:55

KALENDAR RADA

 

Dokumenti škole

Raspored sati

Priloženi dokumenti:
Raspored sati po razredima.docx

Prijevoz učenika

Priloženi dokumenti:
UCENICI PUTNICI.docx

Korisni linkovi

 

 

 

Zakon o odgoju i obrazovanju

Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Ukusna radionica učenika u Bilom Brigu
Autor: Lucija Marić, 26. 5. 2022.

Radionica učenika u Bilom Brigu urodila je ukusnim osvježenjem - sokom od bazge!


Bliži nam se ljeto pa su nam svima potrebna razna osvježenja. Učenici 2. razreda područne škole Bili Brig vrijedno su brali cvjetove bazge nakon čega su pravili sok. Budući da je sok spreman tek nakon 48 sati, morali su se osvježiti i zasladiti narančadom i limunadom!

Iako ne možete probati njihov, koji je vjerujemo vrlo ukusan, možete napraviti i vlastiti prema receptu:

  • 30 cvjetova bazge
  • 3 l vode
  • 4 dag limunske kiseline
  • 3 limuna
  • 3 kg šećera
  1. Potopite cvjetove bazge u vodu sa limunskom kiselinom i na kriške izrezanim limunima s korom. Dobro izmiješajte i ostavite da odstoji na hladnom i tamnom mjestu 24 sata.​
  2. Drugi dan tekućinu procijedite pa dodajte šećer i dobro promiješajte. Ostavite da stoji još 24 sata uz povremeno miješanje.
  3. Nakon 48 sati sirup je spreman za pretakanje i skladištenje u staklene boce. Na taj ga način možete čuvati do godinu dana na hladnom i tamnom mjestu.

 

Na slikama pogledajte kako se odvijala njihova ukusna radionica:

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju