« Listopad 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
1. SAT 08:00 - 08:45
2. SAT 08:50 - 09:35
9:35 - 9:45 ODMOR ZA MARENDU U UČIONICI
3. SAT 09:45 - 10:30
10.30 - 10.45 VELIKI ODMOR
4. SAT 10:50 - 11:35
5. SAT 11:40- 12:25
6. SAT 12:30 - 13:15
7.SAT 13.30 - 14.15
8.SAT 14.20 - 15.05
9.SAT 15.10 - 15.55
I ove školske godine, naša škola uključila se u proslavu nacionalnog tjedna školskog doručka. Hrvatski zavod za javno zdravstvo je u sklopu projekta Živjeti zdravo započeo s obilježavanjem nacionalnog Tjedna školskog doručka u 2020. godini kako bi podigao svijest o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete. U Tjednu školskog doručka pod sloganom "3,2,1... Kreni!" učenici su naučili kakav doručak hrani njihov mozak, a koja hrana daje energiju i snagu kako bi mogli uživati u igri s prijateljima i sportu. Istražili su od kuda dolazi hrana te pokušali pronaći najbolje načine kako iskoristiti hranu i smanjiti količinu hrane koja se baca.
Kako je to izgledalo u našim razredima, pogledajte u nastavku.
Učenici 4.razreda (a,b,R,J) sa svojim učiteljicama Mirjanom Ivaničić, Dunjom Krnjatić, Barbarom Jurišević i Marijanom Jukić Brozić Tjedan zdravog doručka obilježili su u Školi u prirodi u Hrvatskom zagorju! Izbor hrane uistinu je bio šarolik, ali njihov izbor najčešće su bili: vafli sa šumskim voćem, žitarice, palenta s domaćim vrhnjem, domaći zagorski štrukli, zdrava pizza...
Učenici 5.a razreda s razrednicom Martinom Horvat obilježili su Tjedan školskog doručka kroz nekoliko aktivnosti.
Odabrane aktivnosti bile su redom:
1. intervju s kuharicom koja je odgovarala na pitanja, potičući ih pritom na školsku prehranu koja je pomno osmišljena sa svrhom primanja cjelovitog obroka. Učenici su odgovore prikazali u obliku plakata.
2. voćni dan pod krilaticom „Najdražu voćku podijeli i prijatelju vitamine udijeli.“; u ovoj aktivnosti svaki učenik je donio svoju najdražu voćku te je istu pripremio i ponudio je na voćnom stolu ostalim učenicima te im pritom ispričao zašto je baš to voće njemu ili njoj najdraže i kojim vitaminima je bogato.
3. odabrati hranu za mozak pod krilaticom „ Kad mozak 5.a radi, petica se sama zaradi!“. Učenici su istražili koja hrana se smatra „hranom za mozak“ te su stvorili jelovnik od navedenih namirnica. Ideja je bila da u dane koji su zahtijevni i zahtijevaju puno učenja i razmišljanja obogate svoj jelovnik nekom od namirnica za što lakše učenje.
Učenici su jelovnik prikazali u obliku plakata.
Učenik Gabrijel Nemec iz 6.c razreda, razrednica Snježana Mervcich, napravio je Power point prezenatciju Zdrava prehrana i sport. Prezentacija u prilogu.
Učenici 7.c razreda s razrednicom Ivanom Cetinom proučili su zašto je voće zdravo. Pod motom VOĆNO JE MOĆNO! učenici su donijeli voće koje su oprali, ogulili i narezali za grickanje i sok.
Na panou su napravili podsjetnike koliko je koje voće moćno i zdravo.
Učenici su prepoznali važnost zdravog doručka te se radujemo idućem obilježavanju ovog bitnog tjedna.