preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bijaći

Login

"Dok ne cijenite sebe, nećete cijeniti ni svoje vrijeme. Dok ne cijenite svoje vrijeme, nećete ništa učiniti s njim."
M. Scott Peck
: Citati o vremenu

SafetyNet - Bitka za sigurnost

Eko - panoi

Eko panoi ožujak

 

Sve eko panoe možete pogledati klikom na OVDJE

PRVI SVJETSKI RAT

Globalnoj inicijativi Happy pridružili su se i učenici naše školi filmom izrađenim na satu informatike.

Film izradile Ana Guja i Sofija Ritta Bojčić

Anketa
Koliko vremena provodite na internetu dnevno








Raspored odvijanja nastava

JUTARNJA SMJENA

  1. 8.00 – 8.45  
  2. 8.50 – 9.35  
  3. 9.40 – 10.25

VELIKI ODMOR 10.25 – 10.45  

  1. 10.45 – 11.30  
  2. 11.35 – 12.20
  3. 12.25 – 13.10 

POSLIJEPODNEVNA SMJENA

  1. 14.00 – 14.45
  2. 14.50 – 15.35
  3. 15.40 – 16.25

VELIKI ODMOR 16.25 – 16.45

  1. 16.45 – 17.30
  2. 17.35 – 18.20
  3. 18.25 – 19.10
Radovi učenika

Školski list Kapljice

Kapljice 2022

Kapljice 2022

Kapljice 2022

Kapljice 2021

Kapljice 2019.

Kapljice 2018.

kapljice 2015/2016

Kliknite na naslovnicu da biste prelistali časopis

Vremenik II. polugodište 2018./.2019.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 6. 2011.

Ukupno: 783424
Ovaj mjesec: 5953
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Bijaćki restauratori i konzervatori
Autor: Administrator , 17. 5. 2024.

Unutar ostvarivanja tradicionalne suradnje s Muzejom grada Kaštela, a povodom Međunarodnog dana muzeja, članovi Povijesne grupe s učiteljem voditeljem Petrom Perićem posjetili su restauratorsko-konzervatorski odjel Muzeja grada Kaštela u njihovom sjedištu u Kaštel Sućurcu. Cilj je uočiti važnost i aktivno djelovati na očuvanju kulturno-povijesne baštine.


Uz stručno vodstvo muzejskog konzervatora i restauratora Ante Jureškina, muzejskog dokumentarista - crtača Dominika Žanića i konzervatorice Emilije Vranković učenicima su prezentirane osnove postupaka konzervacije i restauracije muzejskih predmeta te dokumentacije arheoloških nalaza kroz crtanje i digitalizaciju. Naši učenici su zaista upijali znanje na vrlo zanimljivim i njima razumljivim predavanjima. Nije im dugo trebalo okušati se u svim metodama rada konzervacije i restauracije korištenjem jednostavnih alata. Koliko su ozbiljno prionuli poslu vidi se po tome što su, nakon što bi sve probali, ostali raditi alatima i metodama koje su im se najviše svidjele. Tako je došlo i do specijalizacije jer su se pojedinci zaista izvještili u radu s određenim alatom ili primjenom određene metode konzervacije ili restauracije.

Učenici su stekli novo iskustvo i spoznaje kroz različite zabavne aktivnosti te im ni tri sata boravka nije bilo dovoljno. Na kraju smo morali otići jer je poslijepodne bila nastava. Ipak smo stigli obići povijesno središte Kaštel Sućurca uz učiteljevo kratko izlaganje o povijesti mjesta.

Još jednom zahvaljujemo djelatnicima restauratorsko-konzervatorskog odjela. Možda će im se netko od naših šestaša u budućnosti pridružiti kao restaurator i konzervator.  

 

Petar Perić





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju