« Siječanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Kako bi zajedno obilježili Tjedan školskog doručka i naučili nešto novo, gošća u 4.d razredu bila je nutricionistica Maja Vidaković.
Ona je održala predavanje pod nazivom „Pravilna prehrana učenika… i zašto je doručak važan?“
Objasnila nam je da je uloga doručka da nam pokrene metabolizam i da nam energiju koja nam je potrebna za početak dana. Djeca koja doručkuju u školi su opuštenija, motiviranija, imaju više energije i osjećaju se dobro.
Naučili smo da pri izboru hrane za doručak prednost trebamo dati proizvodima od žitarica, kruhu, pahuljicama, sezonskom i sušenom voću te mlijeku.
Saznali smo da loše prehrambene navike u djetinjstvu u najvećem se broju slučajeva nastavljaju i u odrasloj dobi te imaju dugoročni utjecaj na život i zdravlje. Stoga je važno ne preskakati doručak. On je najvažniji obrok u danu.
Ines Turk