« Siječanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Zahvaljujući dobroj volji kuharice Ksenije i kuhara Marka učenici zadrugari 6.d razreda obilježili su Dane kruha tako što su sami pripremali svoja peciva za blagoslov.
Obučeni u pregače, u sklopu plana i programa školske zadruge "Vretence", učenici 6.d razreda razvijali su ovaj puta svoje kulinarske vještine pripremajući svoja peciva u školi.
Master chefovi naše škole - kuharica Ksenija i kuhar Marko objasnili su postupak pripremanja tijesta - da je potrebno, osim brašna, šećera, soli, ulja i mlijeka, vremena i topline da kvasac odradi svoju čaroliju zbog kojeg nam peciva budu mekana.
Svaki učenik je dobio kuglicu tijesta da ju oblikuje u pecivo kakvo želi.
Učenici zadrugari dugo su oblikovali svoja peciva jer ispada da nije jednostavno osmisliti dizajn peciva, a punili su ih i čokoladnim namazom.
Peciva su ostavili pola sata da miruju nakon čega su se pekla 20 minuta. Nakon blagoslova u holu škole učenici su uživali u plodovima svojeg rada.