2011-10-10 08:09:24
OBILJEŽAVANJE DANA HRANE - 16. 10. 2011. - TALIJANSKA KUHINJA
IZVEDBENI PLAN RADA
PONEDJELJAK, 3.10.
|
PRIJAVA ZA RECEPTE
(VRSTE KRUHA, TJESTENINA, PREDJELA, GLAVNA JELA I DESSERT)
|
I.– IV. razred
DONJA OBRIJEŽ PREKOPAKRA
MATIČNA ŠKOLA
|
PONEDJELJAK, 3. 10.
|
PRIJAVA ZA RECEPTE
(VRSTE KRUHA, TJESTENINA, PREDJELA, GLAVNA JELA I DESSERT)
|
V. – VIII. razred
MATIČNA ŠKOLA
|
Razrednici provode anketu i prijavljuju broj recepata prema odabiru učenika. Nakon toga svaki razrednik dobit će recepte koje će podijeliti učenicima, a oni će kod kuće s roditeljima pokušati pripremiti specijalitet prema receptu i donijeti uzorak u PETAK, 14. 10.
|
ČETVRTAK, 6.10. PODJELA RECEPATA
|
Od ponedjeljka 10.10. prema rasporedu recepti će detaljno biti izloženi u holu škole na plakatima i na web stranicama Škole.
DAN I DATUM
|
TEMA
|
IZVEDBA
|
PONEDJELJAK, 10.10.
|
VRSTE KRUHA
|
Hol škole – izlaganje plakata s vrstama kruha
|
UTORAK, 11. 10.
|
TJESTENINA
|
Hol škole – izlaganje plakata s vrstama tjestenine
|
SRIJEDA, 12. 10.
|
PREDJELA
|
Hol škole – izlaganje plakata s receptima predjela
|
ČETVRTAK, 13.10.
|
GLAVNA JELA I DESSERT
|
Hol škole – izlaganje plakata s receptima glavnih jela i desserta
|
PETAK, 14.10.
|
PREZENTACIJA I DEGUSTACIJA
|
Učenici u dogovoru s razrednicima donose u soj razred specijalitet koji su radili kod kuće
|
Voditelji programa izlaganja recepata: učenici VII. i VIII. razreda koji pohađaju nastavu talijanskog jezika
Glazba: Domenica (Nedjelja) – himna prijateljstva učenika iz Pakraca i grada prijatelja Cimolaisa (Italija)
PREDJELA:
BRUSKETA
CANNELLONI
GNOCCHI
LAZANJE
RISOTTO
GLAVNA JELA:
ARANCINI - OKRUGLICE
CROCCHETTE CON BROCCOLI
PUNJENE TIKVICE
PUNJENI PATLIĐANI
SARMICE OD PAPRIKE
SVUOTAFRIGO
TORTA S GLJIVAMA I PALAČINKAMA
DESSERT:
CANNOLI
DAMINI POLJUPCI
KROŠTULI
STRUFFOLI
TIRAMISU
TJESTENINA:
MAKARONI
RAVIOLI
ŠPAGETI
TAGLIATELLE
TORTELLINI
PIZZE I KRUH:
KRUH SA SLANINOM
PALENTA
PANE CARASAU
PIZZE ITALIANE
*klikom na naziv jela otvara se word dokument kojeg možete preuzeti
|