Dani kruha
Ovaj tjedan obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.
U utorak su mame učenika četvrtih razreda postavile izložbu krušnih proizvoda i starih predmeta u školi. U srijedu smo imali priredbu za učenike razredne nastave. Plesalo se, pjevalo, glumilo i recitiralo o pšenici, mlinu, pekaru i kruhu. Sve nas je to potaknulo da razmislimo o našem običnom, svakodnevnom kruhu. On nas uči da budemo složni kao zrnje pšenice u brašnu, da u svemu imamo mjeru kao što i u kruh treba staviti pravu mjeru soli da bi bio jestiv. Jedino u ljubavi ne trebamo tražiti sredinu, već ljubiti beskrajno.
Još puno toga nam poručuje naš obični, svakodnevni kruh. Nadam se da ćemo ga svaki dan imati dovoljno na stolu i da će nam i dalje biti tako običan i tako svakodnevan. Jer mi ljudi, kao ljudi, sreću tražimo u velikom, a ne vidimo ju u malom svakodnevnom.
Ivan Leko, 4.b
Dani kruha
U četvrtak su bili Dani kruha. Prodavali smo kolače i nekoliko igračaka. Moja baka je ispekla kolače. Bilo mi je lijepo. Volim Dane kruha. Dane kruha slavimo svake godine u školi. Kada su ti dani, pečem kolače sa svojom bakom.
Leona Oroz, 2.b
Dani kruha u mojoj školi
U četvrtak je obilježen Dan kruha. Sva djeca s veseljem su dočekala taj dan. Tada bude velika izložba radova koji predstavljaju jesen. Na izložbi je mnogo radova pravljenih od kruha i puno različitih kolača. Mnoge mame iz našeg razreda su došle i ukrasile naš stol raznim kolačima i slasticama. Poslije odmora smo otišli do našeg stola. Zakoračila sam u hol i pomislila kako sam ušla u raj kolača. Lijepi mirisi, smijeh i radost širili su se hodnicima naše škole. Ne možemo vam opisati sreću kad smo osjetili i probali ukusne kolače naših majki. Osim kolača, obilje plodova našeg zavičaja izložili smo u holu škole: jabuke, kruške, tikvice, pšenicu, kukuruz, kestene...
Najviše smo se divili ukrašenim krušnim proizvodima izloženim na slavonskim ručno rađenim ručnicima. Dani kruha nas podsjećaju kako trebamo biti zahvalni na hrani i svim tim predivnim darovima. Bio je to jedan lijep i sretan dan.
Rea Bumbić, 4.a
Dani kruha
Učenici od petog do osmog razreda na dodatnoj nastavi iz kemije i biologije kuhali su šest vrsta pekmeza, pravili lovačku salatu i ušećerene bedeme, a zatim to prodavali na Danima kruha u holu naše škole. Listovi šarenih boja i razni jesenski plodovi ukrašavali su njihov stol. Uz mnogo zabave i smijeha sve su prodali, a učiteljice Mirta Brajković i Jasna Brico Benić su bile jako ponosne.
Marta Šimleša, 8.a
Dani kruha
Prodavali su se brojni krušni i eko proizvodi koji su svojim mirisima i primamljivim izgledom zainteresirali ne samo učenike naše škole nego i njihove roditelje i prijatelje. Ekolozi i kemičari pridonijeli su veselju Danima kruha pripremajući razne džemove i eko proizvode. Velik trud su uložile i učiteljice biologije i kemije koje su vodile proizvodnju i prodaju.
Osim ukusnih slatkih džemova ekolozi i kemičari pravili su lovačku salatu, ušečerene bademe i kikiriki. Nakon brojnih dana mukotrpnog kuhanja, sjeckanja, guljenja i ukrašavanja možemo reći da su svi proizvodi uspješno prodani, ali i da svi nestrpljivo iščekujemo još zanimljivih i slasnih proizvoda u bliskoj budućnosti.
Gabriella Emanović, 7.b