NASTAVNI SAT U ŠKOLSKOJ KUHINJI
Učenici prvih razreda proveli su sat prirode i društva u školskoj kuhinji gdje im je naša kuharica Stanislava pričala o svakodnevnoj pripremi mliječnih, mesnih i povrtnih obroka za djecu.
Ponovili su izgled piramide pravilne prehrane, zašto je važno jesti cjelovite žitarice, koje vitamine sadrži voće i povrće, čime su bogati mliječni proizvodi i zašto su juhe i variva dobri za naše tijelo.
Učenici su spoznali koliko je vremena i truda potrebno da se pripremi zdrav i raznolik obrok za više od petsto djece svakoga dana, a iznijeli su i svoje prijedloge jela koje bi češće voljeli jesti u školskoj kuhinji. Bilo je zanimljivih ideja: od kiselog kupusa, pečenog kukuruza, kelja, brokule, graha, juhe od rajčice ili gljiva, gulaša, tjestenine, pohane piletine, pečene svinjetine, ražnjića, lazanji, ali i neizostavnih sendviča, hamburgera, pizze i kolača.
« Siječanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |