Objavljujemo poziv za dostavu ponuda udžbenika u školskoj godini 2024./2025.
« Rujan 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Zajedničkim blagovanjem hrane u ponedjeljak, 18. listopada 2010., učenici i učitelji naše škole obilježit će Dan kruha - dan zahvalnosti za plodove zemlje.
Svečanostima Dana kruha, uz molitvu i blagoslov fra Igora Andrijevića i fra Antuna Dodića, u simboličnom blagovanju kruha i domaće hrane pridružili su nam se i nama uvijek dragi gosti, gradonačelnik Krešimir Žagar koji nas je sve pozdravio s nekoliko toplih riječi, te mediji koji su popratili ovaj svečani događaj zajedništva.
Ravnateljica Slavica Zrilić srdačno je pozdravila sve učenike, učitelje i ostale djelatnike škole, kao i goste koji su nam se danas pridružili. Posebno je uputila zahvalu svim našim roditeljima, majkama i bakama koji su se uključili i svojih ruku djelima obogatili ovu našu svečanost.
Zajednički objed učenika bila je centralna aktivnost toga dana..
Hranu su pripremili roditelji u svojim domovima, a kuharice su uz pomoć učenika i učiteljica izborne nastave domaćinstva i biologije (Ivanom Feldi Drašinac, Jasminkom Falamić i Leopoldinom Vitković), hranu servirale te pripremile sokove i voćne čajeve. Pripremljena su jela od bundeva, jabuka, kukuruza, graha, maka, oraha, razne salate i voćne poslastice, čips od jabuka, pite i savijače od raznog povrća, te proizvodi od brašna i žitarica.
Djeca su donijela plodove jeseni – šipak, bundevice, tikvice, kestenje, kukuruz koje je učiteljica Sanja Portnar iskoristila za prigodnu dekoraciju stolova.
Tehničku podršku projektu dali su školski majstori i čistačice.
Švedski stolovi postavljeni su u predvorju škole prema unaprijed dogovorenom rasporedu koji je osmislila pedagoginja Nada Balog. Svaki razred imao je svoje mjesto.
Razrednici su uputili učenike za blagovanje kako blagovati za švedskim stolom; objasnili što je švedski stol, kako se hranom samoposlužujemo i kako se ponašamo prilikom konzumiranja hrane za švedskim stolom. Tako smo još jedanput pokazali kulturu i pristojno ponašanje prilikom zajedničkog objeda.
Eko patrola i učenici polaznici izborne nastave domaćinstva pomagali su u raspremanju stolova. Otpad se razvrstavao u kutije: ostatci hrane, papir, plastika.
Zrnovlje i povrće otpremljeno je u Zoološki vrt u Markovcu.
„Ovime smo ostvarili odgojni cilj njegovanja i razvijanja zajedništva, podizanja svijesti o čuvanju hrane i zdravoj prehrani te formiranju pravilnog emocionalnog odnosa čovjeka i prirode.“ – zaključne su riječi naše ravnateljice Slavice Zrilić.