Objavljujemo poziv za dostavu ponuda udžbenika u školskoj godini 2024./2025.
« Rujan 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
1. Međunarodni dan bijelog štapa
Dana 15. listopada u svijetu se obilježava kao Međunarodni dan bijelog štapa, što je zaštitni znak slijepih osoba u prometu. Tim povodom učenici i učitelji naše škole postavili su prigodnu izložbu u holu škole iz koje možete naučiti Braillevo pismo - pismo slijepih osoba. Cilj izložbe je potaknuti prihvaćanje, uvažavanje i pomoć slijepim osobama.
Dana16. listopada tradicionalno obilježavamo Dan kruha i dan zahvalnosti za plodove zemlje. Ove godine svečanost ćemo održati u razrednim odjelima, na satovima razrednika i vjeronauka. Učitelji i učenici će razgovarati o važnosti štovanja hrane, razviti odgovorno ponašanje prema okolišu i osjećaj zahvalnosti i zajedništva. U holu škole je postavljena zajednička i zložba plodova zemlje i plodova jeseni. Cilj izložbe je očuvanje običaja itradicije našeg kraja, razvijanje pozitivnog stave prema zemlji, prirodnoj i kulturnoj baštini i poštivanje rada ljudskih ruku.
Dana 18. listopada je Međunarodni dan kravate. Pozivam sve učenike i djelatnike da u ponedjeljak, 18. listopada nošenjem kravate svečano obilježimo Dan kravate i očuvamo taj mali,ali važan dio hrvatske kulturne baštine.
Dana 20. Listopada obilježavamo Dan jabuka prigodnom prodajom učeničkih proizvoda s motivima jabuke. Ovo je ujedno naša1. Humanitarna akcija Naučimo dobrotu kojom prikupljamo novac za plaćanje ekskurzija potrebitim učenicima. Prigodna prodaja bit će organizirana posjetom učenika s proizvodima u razredne odjele, najprije razredne, a potom predmetne nastave. Cijena proizvoda bit će simbolična 5-20 kuna.
Ovaj tjedan smo uključeni u projekt „Živjeti zdravo“, tjedan školskog doručka Tjedna školskog s ciljem podizanja svijest o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete. U školskom jelovniku je svakodnevno poslužen obrok s povrćem, a pojedini razredi su se uključili s brojnim aktivnostima: uređivanje učionice plakatima, crtežima, kuharicama, sastavljanje povrtnih jelovnika,
osmišljavanje zabavnih i kreativnih naziva jelima sa školskog jelovnika, intervju sa školskom kuharicom, učenje naziva jela na engleskom jeziku, prikaz radova u obliku izložbe u digitalnom alatu Padletu i informiranje javnosti na web stranici škole. Na nastavi domaćinstva učenici su pripremali povrtni doručak: muffini s povrćem. Zajednički cilj svih navedenih aktivnosti je djelovati osviješteno prema hrani, okolišu i očuvanju zdravlja.
Ravnateljica: Jasminka Falamić