Objavljujemo poziv za dostavu ponuda udžbenika u školskoj godini 2024./2025.
« Rujan 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Hrvatski zavod za javno zdravstvo u sklopu projekta Živjeti zdravo obilježava nacionalni Tjedan školskog doručka, koji je započeo 11. listopada i trajao do 15. listopada 2021.
Povrtni školski doručak prilika je da učenici dan započnu zdravim obrokom, isprobaju nešto što im je možda novo te da uče i istražuju o važnosti konzumacije povrća. U projekt su se uključili pojedini razredi i učenici na izvannastavnoj aktivnosti Domaćinstva.
Što su pripremali, pogledajte!
Povodom obilježavanja projekta zdravog doručka učenici su na izvannastavnoj aktivnosti Domaćinstva pravili zdrav obrok pripremljen od povrća, jaja, pirovog brašna i ostalih sastojaka. Učenicima je bilo interesantno pripremati ukusan obrok te su bili vrlo aktivni na nastavi. Nakon sjeckanja i miješanja potrebnih sastojaka nestrpljivo su čekali završetak pečenja kako bi degustirali svoj obrok.
Ako ste zainteresirani za jelo koje smo pripremali recept je u prilogu.
Slani muffini:
- sastojci: 2 jaja, 1 žličica soli, 150 ml jogurta, 75 ml ulja, 150 g naribanog sira gaude, 150 g sitno narezane pureće šunke, mladi luk, svježa paprika i rajčice po želji, 150 g pirovog brašna, 1 prašak za pecivo
- postupak izrade: jaja umutiti sa soli, dodati jogurt i ulje i jednolično izmješati. Brašno promiješati s praškom za pecivo te lagano dodavati u smjesu od jaja. Na kraju dodati šunku, sir i nasjeckano povrće.
Puniti u papirnate košarice u kalupu za muffine do 2/3 visine košarice te peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 Stupnjeva C oko 25 minuta.
Dobar tek.
Učenici 3.b su u suradnji s roditeljima smišljali i pripremali zdrav doručak u sklopu Tjedna zdravog doručka. Uslikali su svoje uratke te su ih stavili na padlet.
https://padlet.com/jasnaosterreicher/tjedanzdravogdorucka
Učenici 1.b razreda sa svojom učiteljicom Danielom Vidaković, uključili su se u projekt Tjedan zdravog obroka kroz niz aktivnosti e Twinning projekta Rastimo zdravo u kojima su učili o važnosti zdrave, umjerene i redovite prehrane.
U radionici zdrave hrane pravili su vegetarijanske pizze i otkrivali mirise začinskog bilja i uspoređivali okuse svježeg i pečenog povrća.