preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dore Pejačević Našice

Login
UPISI U 1. RAZRED

DIGITALNI HERBARIJ

      Digitalni herbarij-

       Priroda se budi

PROJEKTI

     

   ŠKOLSKI JELOVNIK

  

 

   

Priloženi dokumenti:
Kratak opis projekta- za WEB.docx

OTVORENA VRATA

       20. PROSINCA 2023.

VRT BIOLOŠKE RAZNOLIKOSTI

ZIMSKI STEM VRT

eTwinning škola

NAŠA ŠKOLA NOSI IME:

            

MEĐUNARODNI PROGRAM

            

ZAŠTITA U SLUČAJU POTRESA

TU SMO ZA VAS!

 

 

    VIRTUALNA KNJIŽNICAsmiley

     NOVINARSKI KUTAK

KORISNO

           

Kalendar
« Rujan 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

ŠKOLSKI DOKUMENTI

 

 

 

PRAVILNICI

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Tjedan školskog doručka – ove godine posvećen povrtnom doručku!
Autor: Andrea Dubaić Begić, 19. 10. 2021.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo u sklopu projekta Živjeti zdravo obilježava nacionalni Tjedan školskog doručka, koji je započeo 11. listopada i trajao do 15. listopada 2021.

Povrtni školski doručak prilika je da učenici dan započnu zdravim obrokom, isprobaju nešto što im je možda novo te da uče i istražuju o važnosti konzumacije povrća. U projekt su se uključili pojedini razredi i učenici na izvannastavnoj aktivnosti Domaćinstva.

Što su pripremali, pogledajte!


Povodom obilježavanja projekta zdravog doručka učenici su na izvannastavnoj aktivnosti Domaćinstva pravili zdrav obrok pripremljen od povrća, jaja, pirovog brašna i ostalih sastojaka. Učenicima je bilo interesantno pripremati ukusan obrok te su bili vrlo aktivni na nastavi. Nakon sjeckanja i miješanja potrebnih sastojaka nestrpljivo su čekali završetak pečenja kako bi degustirali svoj obrok.

    

Ako ste zainteresirani za jelo koje smo pripremali recept je u prilogu. 

Slani muffini:

 - sastojci: 2 jaja, 1 žličica soli, 150 ml jogurta, 75 ml ulja, 150 g naribanog sira gaude, 150 g sitno narezane pureće šunke, mladi luk, svježa paprika i rajčice po želji, 150 g pirovog brašna, 1 prašak za pecivo

- postupak izrade: jaja umutiti sa soli, dodati jogurt i ulje i jednolično izmješati. Brašno promiješati s praškom za pecivo te lagano dodavati u smjesu od jaja. Na kraju dodati šunku, sir i nasjeckano povrće. 

Puniti u papirnate košarice u kalupu za muffine do 2/3 visine košarice te peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 Stupnjeva C oko 25 minuta. 

Dobar tek. 

 

Učenici 3.b su u suradnji s roditeljima smišljali i pripremali zdrav doručak u sklopu Tjedna zdravog doručka. Uslikali su svoje uratke te su ih stavili na padlet.

https://padlet.com/jasnaosterreicher/tjedanzdravogdorucka

Učenici 1.b razreda  sa svojom učiteljicom Danielom Vidaković, uključili su se u projekt Tjedan zdravog obroka kroz niz aktivnosti e Twinning projekta Rastimo zdravo u kojima su učili o važnosti zdrave, umjerene i redovite prehrane.

U radionici zdrave hrane pravili su vegetarijanske pizze i otkrivali mirise začinskog bilja i uspoređivali  okuse svježeg i pečenog povrća.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju