« Siječanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
1. 8:00-8:45
2. 8:50-9:35
3. 9:40-10:25
VELIKI ODMOR
4. 10:45-11:30
5. 11:35-12:20
6. 12:25-13:10
7. 13:15-14:00
VELIKI ODMOR
8. 14:20-15:05
9. 15:10-15:55
VIRTUALNA KNJIŽNICA
MREŽA MALIH SLOBODNIH KNJIŽNICA HRVATSKE
Poštovani roditelji,
ovdje možete pogledati termine za individualna primanja (razredna i predmetna nastava).
Učenici prvih razreda (1.a,b,c) su 11. listopada zajedno sa svojim učiteljima (Ivan Bradarić, Tonka Galić Hrkać, Željana Kulušić) realizirali planiranu izvanučioničku nastavu - tijekom 2. i 3. školskog sata posjetili smo pekarnicu Ljubić.
Više o posjetu pročitajte pod OPŠIRNIJE i pogledajte u FOTOGALERIJI.
Dolaskom u pekarnicu dobrodošlicu su nam zaželjeli gosp. i gđa. Ljubić te njihovi djelatnici gđa Botić i pekar Zoran Kekić.
Učenici su imali prilikiu aktivno sudjelovati u procesu nastajanja krušnih proizvoda, pekar Zoran im je demonstrirao kako umijesiti tijesto od brašna, kvasca, soli i vode u posudi s mikserom te kako dobiveno tijesto podijeliti, uz pomoć stroja, na dijelove jednake mase. Potom smo dijelove tijesta oblikovali po želji i stavili ih u peć. Pekar je učenicima pojasnio kako podesiti odgovarajuću temperaturu i vrijeme pečenja.
Dok su se naši proizvodi pekli učenici su imali priliku vidjeti stroj za punjenje krafni te sastojke kojima krafne punimo, komoru za tijesto - mjesto gdje oblikovane proizvode odlažemo prije pečenja na odgovarajuću temperaturu i količinu vlage kako bi tijesto dobilo na volumenu. Zatim im je pokazao gdje se i kako skladišti pečeni gotovi kruh dok se ne ohladi te kako isti razvrstavaju prema mjestima prodaje.
Pored svega navedenog učenici su bili počašćeni velikim i bogatim izborom gotovih peciva te su iste odmah i degustirali. Nekolicina malih pekara se izjasnila kako kad odrastu žele postati baš pekari. Osim svega navedenog učenici su mogli izmjeriti osobnu tjelesnu masu. Kraj ovog iskustva obogaćenog praktičnim djelovanjem samih učenika obilježili smo zajedničkom fotografijom s pekarom Zoranom. Naši domaćini su nas na odlasku ispratili, lijepo smo im zahvalili na svemu i vratili se u školu.
Tonka Galić - Hrkać, učiteljica 1.b razreda