« Prosinac 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Povodom obilježavanja Dana kruha i Dana zahvalnosti za plodove zemlje, 18.10.2016. učenici 5.a, 5.b, 5.c i 5.d razreda II. osnovne škole Varaždin posjetili su pekarnicu „Zlatno zrno“ u Trnovcu.
Na izvanučioničku nastavu u Trnovec učenici su se uputili autobusima nakon trećeg nastavnog sata te su se u dvije skupine (5.a i 5.b te 5.c i 5.d) upoznali s radom proizvodnog pogona pekarnice.
Učenike je ljubazno dočekala ravnateljica pekarnice koja im je uputila uvodne riječi te im je uz pomoć drugih radnica podijelila zaštitu za kosu i obuću, ukazavši time na važnost održavanja čistoće i urednosti u takvim prostorima.
Obilazak pogona započeo je odlaskom u skladište brašna, nakon čega su učenici imali prilike vidjeti sve strojeve koji se koriste za izradu pekarskih proizvoda te su se upoznali i sa samim procesom proizvodnje. Naučili su također da pekarski posao nije nimalo lak te da zahtijeva rad danju i noću.
Dobili su i odgovore na razna pitanja, poput onoga: „Kako se u krafne stavlja čokolada?“, što je bilo popraćeno i kratkom demonstracijom.
U dvorištu su se pekarnice, nakon obilaska, učenici i njihovi pratitelji počastili ukusnim proizvodima pekarnice „Zlatno zrno“. Nakon toga su se, prepuni pozitivnih dojmova, vratili pred II. osnovnu školu oko 13,00h.
Antonija Težak, Anđelina Kiš, Fran Presečki