preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kumičića

Login
Raspored zvonjenja


RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

Raspored sati
5A 5B 5C 5D
6A 6B 6C  
7A 7B 7C  
8A 8B 8C  

 

Kalendar 2024./2025. šk. god.

 

projekt e-Škole

 

E-Dnevnik

 
UPUTE

E-Skola

Kalendar
« Listopad 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Anketa
Smatram da daroviti učenici u našoj školi imaju dovoljno prilika za napredak i osobni izraz.





Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 5. 2010.

Ukupno: 1068438
Ovaj mjesec: 4340
Ovaj tjedan: 1074
Danas: 480
Arhiva dokumenata
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Autor: Nataša Valinčić, 17. 10. 2020.

U sklopu projekta Eko-škole i ove godine u našoj školi obilježili smo Dane kruha.

 Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju su se svake godine  uz molitvu , blagoslov i blagovanje kruha, izložbe…

Ove godine obilježili smo  Dane kruha 16. listopada integriranim nastavnim danom, zbog epidemiološke situacije vezane uz Covid 19. Također smo u školskoj kuhinji cijeli tjedan imati zdravi doručak.

TEMA je bila : KRUH I PLODOVI NAŠEG ZAVIČAJA

 


Obilježavanje Dana kruha pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti Hrvatske, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa čovjeka i prirode.

Ciljevi koje smo ostvarili kroz niz zanimljivih aktivnosti:

-upoznati učenike s nastajanjem kruha ( od zrna do kruha)

- narodni običaji

- kruh kao izraz životne i duhovne snage

-žetveni običaji

-autohtone i stare vrste voća i drugi plodovi zemlje (povrće, žitarice, gljive, ljekovito i začinsko bilje…)

-zastupljenost i način očuvanja pojedinih vrsta ( izgled sjemena, način i vrijeme sadnje, vegetacijski ciklus)

-razlike između ekološki zdrave hrane i genetski modificiranih organizama

-važnost zdrave prehrane i prednost ekološke poljoprivrede….

                            Školski eko-koordinatori : Vesna Košutić i Rajka Avirović Gaća





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju