preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kumičića

Login
Raspored zvonjenja


RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

Raspored sati
5A 5B 5C 5D
6A 6B 6C  
7A 7B 7C  
8A 8B 8C  

 

Kalendar 2024./2025. šk. god.

 

projekt e-Škole

 

E-Dnevnik

 
UPUTE

E-Skola

Kalendar
« Listopad 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Anketa
Smatram da daroviti učenici u našoj školi imaju dovoljno prilika za napredak i osobni izraz.





Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 5. 2010.

Ukupno: 1068438
Ovaj mjesec: 4340
Ovaj tjedan: 1074
Danas: 480
Arhiva dokumenata
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Školska prehrana
Autor: Marijana Toplak, 7. 12. 2015.

Našu je školu posjetila gđa Delaš, zaposlenica Zavoda za javno zdravstvo iz Zagreba. Izvršila je vaganje učenika drugih razreda te preuzela podatke o prehrani u školi, procijenila stanje menija u našoj kuhinji te se raspitala o našim prehrambenim navikama. Treba spomenuti da od ove godine naša škola provodi projekt zdrave prehrane. Koliko smo uspješni u tome, rekla nam je gđa Delaš.


1. Što je uzrok pretilosti djece?

Pretilost djece se događa najčešće zbog njihovih prehrambenih navika. Djeca često nemaju nikakvih aktivnosti te preskaču doručak.

2. Kakvi su podaci o pretilosti odraslih u našoj zemlji? Zašto su pretili?

Pred svima u pretilosti prednjači Slavonija. Odrasli su pretili zbog toga što unose 2-3 puta više soli, nemaju poticaja za tjelesne aktivnosti te samo sjede na poslu.

3. Što mislite o prehrani u školskim kuhinjama?

Djecu treba poticati na prehranu u školskim kuhinjama zato što je to mnogima prilika za nutritivno cjelovit obrok.

4. Može li Vijeće učenika sudjelovati u izradi menija?

Vijeće učenika može sudjelovati u izradi menija 2-3 puta mjesečno, ali se mora pratiti pravilna prehrana. Meni se ne mora potpuno mijenjati, može se i preoblikovati. Nezdrave hrane nema.

Sve u svemu, školski meni je u redu, ali gđa Delaš predlaže više ribe, više zelenog povrća i zobenih pahuljica.



Izvor: Naomi Kondres, 8. c


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju