INA Kuhanje - Cheesecake u čaši
Cheesecake u čaši
Sastojci za 4 velike čaše:
100 gr mljevenog keksa (plazma ili petite beurre)
60 gr maslaca
150 ml slatkog vrhnja
250 gr svježeg ili mascarpone sira
100 gr posnog sira
3 vrhom pune velike žlice šećera u prahu
200 gr zamrznutog bobičastog šumskog voća
2 vrhom pune žličice Gustina (jestivog škroba)
2 velike žlice kristal šećera
3 velike žlice hladne vode
Postupak:
1. Otopiti maslac i pomiješati ga s keksom.
2. Gustin pomiješati s hladnom vodom (smjesa mora biti bez grudica!)
3. Voće pomiješati s kristal šećerom i zagrijavati dok ne prokuha.
4. Umiješati otopljeni Gustin u voće te miješati dok ne postane gusto.
5. Slatko vrhnje izraditi mikserom.
6. Sir pomiješati, dodati šećer u prahu te mikserom izmiješati sve u glatku masu.
7. Tučenom slatkom vrhnju dodati izrađeni sir te lagano sve izmiješati.
8. Slagati u čaše: keks, krema, voće.
Dobar tek!
Popis udžbenika 2024./2025.
« Prosinac 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |