preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica

Login
Moto škole

 

 

 

 

Udžbenici 2024./25.

Raspored zvonjenja

Vozni red autobusa

List za roditelje

Projekti u našoj školi

E-knjige

Kalendar
« Rujan 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Školska kuhinja

Slikovnice

 

 

 

 

Školska knjižnica

Šetnja školom


Korisni linkovi

SPONZOR VEČERI KEMIJE 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 11. 2010.

Ukupno: 2087110
Ovaj mjesec: 9823
Ovaj tjedan: 973
Danas: 188
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Učenici prvih razreda obilježili Školski medni dan
Autor: Snježana Mihočka, 14. 12. 2022.

U četvrtak 8. prosinca učenici 1.a i 1.b razreda s učiteljicama Antonellom Fučkar i Nadom Čolak obilježili su Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka koji se provodi u sklopu programa Ministarstva poljoprivrede s ciljem promocije hrvatskih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.


 

Učenici su sa svojim učiteljicama razgovarali o zdravoj hrani, prehrambenim navikama i važnosti konzumacije zdravih namirnica, među kojima med zauzima posebno mjesto. Također su razgovarali o značaju pčela za proizvodnju hrane. Svi su učenici dobili na dar staklenku meda proizvedenu na hrvatskim pčelinjacima, slikovnicu „Pčelica Jelica i medo Edo“ te edukativnu brošuru.

Cilj ove aktivnosti u kojoj sudjeluju Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Hrvatski pčelarski savez, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je u suradnji sa školama RH povećati unos meda u prehrani djece kao sastavnog dijela pravilne i nutritivno povoljnije prehrane. Namjera je podizanje svijesti djece od rane dobi o potrebi konzumacije lokalnih poljoprivrednih proizvoda te ukazati na ulogu i značaj pčelarstva u cjelokupnoj poljoprivrednoj proizvodnji, posebice zbog održavanja ekološke ravnoteže i biološke raznolikosti jer 84 % biljnih vrsta i 76 % proizvodnje hrane u Europi ovisi o oprašivanju koje obavljaju domaće i divlje pčele. Med lokalnih proizvođača nosi znak MED HRVATSKIH PČELINJAKA. Samo se med s hrvatskih pčelinjaka može pakirati u NACIONALNU STAKLENKU ZA MED, a prema jedinstvenom serijskom broju označenom na naljepnici putem aplikacije www.med.hapih.hr svatko može provjeriti koji je hrvatski pčelar, gdje i kada proizveo taj med.

 

 

Kupovinom proizvoda s hrvatskih pčelinjaka, farmi i hrvatskih polja dajemo doprinos razvoju hrvatske poljoprivrede i unaprjeđujemo život u ruralnom prostoru.

Na satima izvannastavne aktivnosti Domaćinstvo učenici su pripremali i pekli kolače od meda – slatke medenjake kojima su osladili dan.

 

Fotogalerija

Knjižničarka Nikolina Sabolić





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju