Zanimljiv završetak projekta 'Hranim se zdravo'
Autor: Marija Grah, 21. 10. 2019.
Projekt Eko sekcije, 'Hranim se zdravo', završio zanimljivim gostovanjem gospođe Gordane Kušar. Gospođa Kušar bavi se izradom peciva i slastica bez glutena za osobe oboljele od celijakije i sve koji imaju problema s intolerancijom na pšenicu ili gluten.
Učenici Eko sekcije istraživali su o žitaricama, njihovoj važnosti za ljudski organizam, ali i problemima koje ponekad mogu izazvati.
U svom istraživanju posebnu pažnju posvetili su heljdi, pseudožitarici koja je dosta prisutna na ovim područjima. Heljda je pseudožitarica jer svojim plodom podsjeća na žitaricu, a ipak ostatkom biljke ona je zeljarica. Ona je također jedna od rijetkih žitarica koja ne sadrži gluten na kojeg je sve više ljudi intolerantno.
Izrađen je plakat na temu heljde, a za završetak projekta u goste su pozvali gospođu Gordanu Kušar koja je već 2o-tak godina bavi izradom peciva i slastica bez glutena. Ona im je ispričala kako je i zašto počela, ispričala im je što je to celijakija, kako se manifestira i na što osobe oboljele od celijakije moraju paziti. Donijela je sa sobom i slatke darove, muffine, izrađene bez pšeničnog brašna, tj.prema pravilima prehrane bez glutena. Bilo je to zanimljivo i poučno gostovanje!
Više fotografija možete pronaći u Foto- galeriji!
Video - Kako zaštititi djecu na Internetu?
Brošura - Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona
HAKOM - Publikacije vezane uz zaštitu djece na Internetu
« Rujan 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |