preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gola

Login
Kalendar
« Rujan 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Erasmus+ projekt Osnovne škola Gola "Malim koracima do velikih europskih ciljeva"

Mali školski vrt

Prekodravska kuharica

Školska shema 2021./22.

Priloženi dokumenti:
20231027 081514.pdf

Me, Myself & I ("Ja i sva moja lica")

VODIČ KROZ SREDNJE ŠKOLE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE 2020./21.

ZAŠTITA OD KORONAVIRUSA

 

Svi u školi svi pri stolu 7

Udruga Docendo discimus

Pomoćnici u nastavi

Priloženi dokumenti:
O-projektu-Prilika-za-sve-3.pdf

SINDIKAT

    

         

Tražilica
Lista linkova je prazna
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Arhiva dokumenata
PŠ Gotalovo
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Međunarodni dan osviještenosti o otpadu od hrane
Autor: Antonia Grgelić Lukčin, 1. 10. 2022.

Povodom Međunarodnog dana osviještenosti o otpadu od hrane koji se obilježava 29. rujna svake godine, a u namjeri poticanja usvajanja pozitivnih navika od najranije dobi, Ministarstvo poljoprivrede je za učenike prvih razreda diljem Lijepe naše i ove godine pripremilo slikovnicu pod nazivom Kako su Dora i Mario spasili hranu“. U slikovnici se na prihvatljiv, zanimljiv i edukativni način objašnjava što je otpad od hrane i kako se treba ponašati da ga smanjimo.


Učenicima prvih razreda naše škole podijeljene su navedene slikovnice čija im je priča poslužila za pojašnjenje pojma otpada od hrane na njima prihvatljiv način. Razgovaralo se o razlici između smeća i otpada, recikliranju i kompostiranju. Iako su tek krenuli u školu, naši učenici već su naučili kako se razvrstava otpad, a uz pomoć Dore i Marija iz spomenute slikovnice naučili su i što učiniti s otpadom od hrane.

Pažljivo su slušali čitanje slikovnice, zamislili se uz prikazane crteže te se prisjetili da su i sami ponekad bacili hranu. Tijekom sata prepoznali su da se hrana koju ne pojedemo može upotrijebiti na različite načine te su sami davali prijedloge od čega možemo napraviti zimnicu, sok ili džem, što sve možemo ponovo posaditi, a što kompostirati.

Na kraju sata postali su pravi mali znalci koji će svoje znanje sada podijeliti i s roditeljima, sestrama, braćom, bakama i djedovima čitajući slikovnicu kod kuće.

 

Učiteljica Sanja Solić

 

 

 

 

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju