Dan hrane, kruha i zahvalnosti
Autor: Maja Greganović, 17. 10. 2018.
U našoj smo školi ove godine na malo drugačiji način obilježili Dan hrane, Dane kruha i zahvalnosti. Nakon prigodnog programa, kojeg su pripremili učenici s učiteljem Hrvojem, učiteljicom Mirelom i vjeroučiteljem Ivanom, svi smo se zaputili iza školske dvorane. Tamo smo priredili pravi piknik te su učenici, zajedno s učiteljima i drugim zaposlenicima škole, roštiljali. Osim hamburgera, kobasica, slanine i ćevapa, na roštilju su se našle tikvice, muškatne tikve, paprika, gljive.. Bilo je tu i raznih priloga, od čega je najzanimljivije izgledala salata od ljubičastog krumpira. U područnoj školi u Tomašancima, učenici su također priredili prigodan program, objedovali hranu koju su donijeli u školu, a nakon toga i izrađivali ukrase od slanog tijesta.