INTEGRIRANI DAN-DANI KRUHA
Autor: Daniela Jasprica, 3. 11. 2016.
20. listopada 2016.-Svjetski dan kuhara 20. listopada organiziran je u našoj školi integrirani Dan kruha. Dan je započeo priredbom koju su vodile Martina Kaćunko i Anđela Kaćunko. Osmaši su održali prezentaciju koja je bila vezana uz razvoj kulinarstva kroz prošlost, važnost kulinarstva u suvremenom svijetu te poznate kuhare (chefove). Održane su prigodne recitacije i igrokazi na temu zahvalnosti za plodove jeseni i Dana kruha koje su izveli učenici prvog, drugog, trećeg, četvrtog, sedmog i osmog razreda.
Nakon priredbe održane su radionice. Jedna je radionica izrade tradicionalnog jela poljičkog kraja- soparnika, dok je druga radionica izrade ukrasa od slanog tijesta. Prva je radionica namijenjena učenicima viših razreda i ima natjecateljski karakter. Detaljnije, učenici su bili podijeljeni u tri grupe. Svaka grupa imala je svoga voditelja-mentora, koji im je davao upute za pravljenje soparnika. Pobijedila je grupa u kojoj su sudjelovali učenici petog i šestoga razreda. Stručni žiri je izabrao pobjednika, a učenici su nagrađeni besplatnim odlaskom u kino. Druga je radionica bila namijenjena učenicima nižih razreda. Radionicu su vodile učiteljice razredne i predmetne nastave.
Uz to se, povodom Dana jabuka, koji se obilježava isto 20.10., održala humanitarna prodaja kolača koje su napravili roditelji naših učenika. Sakupljeni novac ide u humanitarne svrhe.