DANI KRUHA, DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
U mjesecu listopadu u našoj se školi već tradicionalno obilježavaju Dani kruha i Dani zahvalnosti za plodove zemlje. Tijekom cijelog mjeseca učitelji su zajedno s učenicima provodili niz aktivnosti, a glavni događaji odvijali su se u razdoblju od 17. do 24. listopada.
U školskim hodnicima postavljene su dvije manje izložbe na kojima su učenici mogli razgledati sjemenje raznih vrsta žitarica, plodove jeseni te posuđe u kojima su naši stari pripremali obroke. Naši prvašići na jedan su dan postali pravi pekari: mijesili su tijesto te oblikovali razna peciva. Zahvaljujući njihovim vrijednim ručicama cijelu je školu ispunio miris svježe pečenog kruha. Osim što su se dobro zabavili, naučili su da je izrada kruha vrlo mukotrpan, ali i plemenit posao. Učenici 7.b razreda i njihova razrednica, učiteljica Alenka Vuk, tijekom sata razrednika održali su radionicu zdrave prehrane. Kroz igru i zabavu naučili su ponešto o važnosti voća u prehrani te se na kraju i počastili ukusnom voćnom salatom. Tijekom satova razrednika obrađivale su se teme vezane uz sve učestaliju pojavu neimaštine, gladi i oskudice hrane, ne samo u slabije razvijenim državama, nego i u Hrvatskoj. Središnji i najsvečaniji događaj bio je kratak program i blagoslov hrane u ponedjeljak, 21. listopada. Tijekom velikih odmora, učenici nižih i viših razreda pripremili su kratak program nakon čega je uslijedio blagoslov hrane kojeg je predvodio župnik Ivica Puškadija. Svojim riječima podsjetio nas je da svaki dan moramo biti zahvalni na zdravlju, hrani, našim obiteljima te da moramo biti spremni pomoći onima kojima su ta bogatstva uskraćena.
DANI KRUHA, DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
U mjesecu listopadu u našoj se školi već tradicionalno obilježavaju Dani kruha i Dani zahvalnosti za plodove zemlje. Tijekom cijelog mjeseca učitelji su zajedno s učenicima provodili niz aktivnosti, a glavni događaji odvijali su se u razdoblju od 17. do 24. listopada.
U školskim hodnicima postavljene su dvije manje izložbe na kojima su učenici mogli razgledati sjemenje raznih vrsta žitarica, plodove jeseni te posuđe u kojima su naši stari pripremali obroke. Naši prvašići na jedan su dan postali pravi pekari: mijesili su tijesto te oblikovali razna peciva. Zahvaljujući njihovim vrijednim ručicama cijelu je školu ispunio miris svježe pečenog kruha. Osim što su se dobro zabavili, naučili su da je izrada kruha vrlo mukotrpan, ali i plemenit posao. Učenici 7.b razreda i njihova razrednica, učiteljica Alenka Vuk, tijekom sata razrednika održali su radionicu zdrave prehrane. Kroz igru i zabavu naučili su ponešto o važnosti voća u prehrani te se na kraju i počastili ukusnom voćnom salatom. Tijekom satova razrednika obrađivale su se teme vezane uz sve učestaliju pojavu neimaštine, gladi i oskudice hrane, ne samo u slabije razvijenim državama, nego i u Hrvatskoj. Središnji i najsvečaniji događaj bio je kratak program i blagoslov hrane u ponedjeljak, 21. listopada. Tijekom velikih odmora, učenici nižih i viših razreda pripremili su kratak program nakon čega je uslijedio blagoslov hrane kojeg je predvodio župnik Ivica Puškadija. Svojim riječima podsjetio nas je da svaki dan moramo biti zahvalni na zdravlju, hrani, našim obiteljima te da moramo biti spremni pomoći onima kojima su ta bogatstva uskraćena.
DANI KRUHA, DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
U mjesecu listopadu u našoj se školi već tradicionalno obilježavaju Dani kruha i Dani zahvalnosti za plodove zemlje. Tijekom cijelog mjeseca učitelji su zajedno s učenicima provodili niz aktivnosti, a glavni događaji odvijali su se u razdoblju od 17. do 24. listopada.
U školskim hodnicima postavljene su dvije manje izložbe na kojima su učenici mogli razgledati sjemenje raznih vrsta žitarica, plodove jeseni te posuđe u kojima su naši stari pripremali obroke. Naši prvašići na jedan su dan postali pravi pekari: mijesili su tijesto te oblikovali razna peciva. Zahvaljujući njihovim vrijednim ručicama cijelu je školu ispunio miris svježe pečenog kruha. Osim što su se dobro zabavili, naučili su da je izrada kruha vrlo mukotrpan, ali i plemenit posao. Učenici 7.b razreda i njihova razrednica, učiteljica Alenka Vuk, tijekom sata razrednika održali su radionicu zdrave prehrane. Kroz igru i zabavu naučili su ponešto o važnosti voća u prehrani te se na kraju i počastili ukusnom voćnom salatom. Tijekom satova razrednika obrađivale su se teme vezane uz sve učestaliju pojavu neimaštine, gladi i oskudice hrane, ne samo u slabije razvijenim državama, nego i u Hrvatskoj. Središnji i najsvečaniji događaj bio je kratak program i blagoslov hrane u ponedjeljak, 21. listopada. Tijekom velikih odmora, učenici nižih i viših razreda pripremili su kratak program nakon čega je uslijedio blagoslov hrane kojeg je predvodio župnik Ivica Puškadija. Svojim riječima podsjetio nas je da svaki dan moramo biti zahvalni na zdravlju, hrani, našim obiteljima te da moramo biti spremni pomoći onima kojima su ta bogatstva uskraćena.
« Listopad 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Dnevni tisak |
Obrazovanje |
• Ministarstvo znanost... |
• Agencija za odgoj i ... |
• CARNetov portal za š... |
• e-Dnevnik za učenike... |