Školski projekt
JEDEM BOLJE UZ MALO VOLJE
Učenici sedmih razreda su u sklopu nastave biologije i sadržaja vezanih uz pravilnu prehranu bili uključeni u mali školski projekt pod nazivom „Jedem bolje uz malo volje“. Projekt je osmislila i provela učiteljica Kristina Maričić u suradnji s nutricionistom Davorom Hostićem i učiteljicom iz informatike Martinom Boltižar.
Učenici su imali zadatak odabrati jedno jednostavno jelo ili slasticu koju vole te zapisati izvorni recept (vrstu i količinu sastojaka te način pripreme). Nakon toga su trebali modificirati recept tako da pojedine namirnice zamijene boljim, kvalitetnijim i zdravijim namirnicama ili da ubace neki novi sastojak ili da izbace ili smanje količinu postojećih sastojaka. Također su imali mogućnost načiniti izmjene u načinu pripremanja jela. Kako bi bili što uspješniji u provedbi zadatka prikupljali su informacije iz raznih izvora, najviše s internetskih stranica, ali i kroz konzultacije s ukućanima.
Većina učenika je uspješno napravila zadatak i pripremila zdraviju verziju svog jela te su uz priložene fotografije uživo podijelili i svoje dojmove.
Prikupljena izvješća pomno je pregledao naš cijenjeni vanjski suradnik Davor Hostić, dipl. ing. preh. teh., univ. spec. nutr. iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole u Varaždinu. On je izdvojio 9 najuspješnijih radova koji su ispunili sve zadane ciljeve i izdvojili se od ostalih po zanimljivosti i inovativnosti. Učenici koji su se istaknuli sa svojim receptima su Anja Sačić, Leon Blaži, Karlo Trogrlić, Niko Ivković, Marta Grabar, Erik Eršeg, Vida Kolednjak, Ivona Šestak i Tea Golubić.
Čestitke svim učenicima koji su sudjelovali u projektu!
Obavezno pogledajte najbolje recepte naših učenika u digitalnoj kuharici koju su načinili naši učenici uz vodstvo učiteljice Martine Boltižar.
Kristina Maričić, učiteljica
Školski projekt
JEDEM BOLJE UZ MALO VOLJE
Učenici sedmih razreda su u sklopu nastave biologije i sadržaja vezanih uz pravilnu prehranu bili uključeni u mali školski projekt pod nazivom „Jedem bolje uz malo volje“. Projekt je osmislila i provela učiteljica Kristina Maričić u suradnji s nutricionistom Davorom Hostićem i učiteljicom iz informatike Martinom Boltižar.
Učenici su imali zadatak odabrati jedno jednostavno jelo ili slasticu koju vole te zapisati izvorni recept (vrstu i količinu sastojaka te način pripreme). Nakon toga su trebali modificirati recept tako da pojedine namirnice zamijene boljim, kvalitetnijim i zdravijim namirnicama ili da ubace neki novi sastojak ili da izbace ili smanje količinu postojećih sastojaka. Također su imali mogućnost načiniti izmjene u načinu pripremanja jela. Kako bi bili što uspješniji u provedbi zadatka prikupljali su informacije iz raznih izvora, najviše s internetskih stranica, ali i kroz konzultacije s ukućanima.
Većina učenika je uspješno napravila zadatak i pripremila zdraviju verziju svog jela te su uz priložene fotografije uživo podijelili i svoje dojmove.
Prikupljena izvješća pomno je pregledao naš cijenjeni vanjski suradnik Davor Hostić, dipl. ing. preh. teh., univ. spec. nutr. iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole u Varaždinu. On je izdvojio 9 najuspješnijih radova koji su ispunili sve zadane ciljeve i izdvojili se od ostalih po zanimljivosti i inovativnosti. Učenici koji su se istaknuli sa svojim receptima su Anja Sačić, Leon Blaži, Karlo Trogrlić, Niko Ivković, Marta Grabar, Erik Eršeg, Vida Kolednjak, Ivona Šestak i Tea Golubić.
Čestitke svim učenicima koji su sudjelovali u projektu!
Obavezno pogledajte najbolje recepte naših učenika u digitalnoj kuharici koju su načinili naši učenici uz vodstvo učiteljice Martine Boltižar.
Kristina Maričić, učiteljica
Školski projekt
JEDEM BOLJE UZ MALO VOLJE
Učenici sedmih razreda su u sklopu nastave biologije i sadržaja vezanih uz pravilnu prehranu bili uključeni u mali školski projekt pod nazivom „Jedem bolje uz malo volje“. Projekt je osmislila i provela učiteljica Kristina Maričić u suradnji s nutricionistom Davorom Hostićem i učiteljicom iz informatike Martinom Boltižar.
Učenici su imali zadatak odabrati jedno jednostavno jelo ili slasticu koju vole te zapisati izvorni recept (vrstu i količinu sastojaka te način pripreme). Nakon toga su trebali modificirati recept tako da pojedine namirnice zamijene boljim, kvalitetnijim i zdravijim namirnicama ili da ubace neki novi sastojak ili da izbace ili smanje količinu postojećih sastojaka. Također su imali mogućnost načiniti izmjene u načinu pripremanja jela. Kako bi bili što uspješniji u provedbi zadatka prikupljali su informacije iz raznih izvora, najviše s internetskih stranica, ali i kroz konzultacije s ukućanima.
Većina učenika je uspješno napravila zadatak i pripremila zdraviju verziju svog jela te su uz priložene fotografije uživo podijelili i svoje dojmove.
Prikupljena izvješća pomno je pregledao naš cijenjeni vanjski suradnik Davor Hostić, dipl. ing. preh. teh., univ. spec. nutr. iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole u Varaždinu. On je izdvojio 9 najuspješnijih radova koji su ispunili sve zadane ciljeve i izdvojili se od ostalih po zanimljivosti i inovativnosti. Učenici koji su se istaknuli sa svojim receptima su Anja Sačić, Leon Blaži, Karlo Trogrlić, Niko Ivković, Marta Grabar, Erik Eršeg, Vida Kolednjak, Ivona Šestak i Tea Golubić.
Čestitke svim učenicima koji su sudjelovali u projektu!
Obavezno pogledajte najbolje recepte naših učenika u digitalnoj kuharici koju su načinili naši učenici uz vodstvo učiteljice Martine Boltižar.
Kristina Maričić, učiteljica
« Listopad 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Dnevni tisak |
Obrazovanje |
• Ministarstvo znanost... |
• Agencija za odgoj i ... |
• CARNetov portal za š... |
• e-Dnevnik za učenike... |