POSJET NACIONALNOJ IZLOŽBI - „HRANA NIJE OTPAD, I JA MOGU UTJECATI“
Učenici naše škole su sa svojim učiteljicama Alenkom Vuk i Kristinom Maričić posjetili izložbu „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“. Izložba je održana 28.9.2023. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u organizaciji Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.
Cilj izložbe bio je podizanje svijesti i informiranosti potrošača o sprječavanju i smanjenju nastajanja otpada od hrane obzirom da najviše otpada od hrane nastaje u kućanstvima.
Na izložbi su bili predstavljeni radovi učenika srednjih i osnovnih škola kroz 7 tematskih sekcija. Posjetitelji su u Sekciji 1 mogli doznati informacije o količinama otpada od hrane koji nastaju i utjecaju otpada od hrane na okoliš (zrak, voda, tlo). U Sekciji 2 prikazani su podaci u kojim sve procesima i fazama proizvodnje i distribucije hrane nastaje otpad od hrane te koje se vrste hrane najviše bacaju. Sekcija 3 predstavila je savjete za promjenu ponašanja i navika kako bi se smanjio nastanak otpada od hrane, a Sekcija 4 nekoliko zanimljivih recepata za jela od viškova hrane. U Sekciji 5 izložbeni radovi pojašnjavali su razlike između oznaka rokova trajanja, u Sekciji 6 istaknute su upute za pametnu kupnju, a u Sekciji 7 bavili su se problemom ponašanja potrošača u restoranima, kantinama, hotelima i sl.
Na odlasku smo, ispunjeni zadovoljstvom i novim znanjima, primili simbolične poklone od organizatora – torbu za kupnju, malu kuharicu i slikovnicu te edukativni letak.
Veselimo se izazovu recikliranja hrane u našoj školi!
učiteljica Kristina Maričić
POSJET NACIONALNOJ IZLOŽBI - „HRANA NIJE OTPAD, I JA MOGU UTJECATI“
Učenici naše škole su sa svojim učiteljicama Alenkom Vuk i Kristinom Maričić posjetili izložbu „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“. Izložba je održana 28.9.2023. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u organizaciji Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.
Cilj izložbe bio je podizanje svijesti i informiranosti potrošača o sprječavanju i smanjenju nastajanja otpada od hrane obzirom da najviše otpada od hrane nastaje u kućanstvima.
Na izložbi su bili predstavljeni radovi učenika srednjih i osnovnih škola kroz 7 tematskih sekcija. Posjetitelji su u Sekciji 1 mogli doznati informacije o količinama otpada od hrane koji nastaju i utjecaju otpada od hrane na okoliš (zrak, voda, tlo). U Sekciji 2 prikazani su podaci u kojim sve procesima i fazama proizvodnje i distribucije hrane nastaje otpad od hrane te koje se vrste hrane najviše bacaju. Sekcija 3 predstavila je savjete za promjenu ponašanja i navika kako bi se smanjio nastanak otpada od hrane, a Sekcija 4 nekoliko zanimljivih recepata za jela od viškova hrane. U Sekciji 5 izložbeni radovi pojašnjavali su razlike između oznaka rokova trajanja, u Sekciji 6 istaknute su upute za pametnu kupnju, a u Sekciji 7 bavili su se problemom ponašanja potrošača u restoranima, kantinama, hotelima i sl.
Na odlasku smo, ispunjeni zadovoljstvom i novim znanjima, primili simbolične poklone od organizatora – torbu za kupnju, malu kuharicu i slikovnicu te edukativni letak.
Veselimo se izazovu recikliranja hrane u našoj školi!
učiteljica Kristina Maričić
POSJET NACIONALNOJ IZLOŽBI - „HRANA NIJE OTPAD, I JA MOGU UTJECATI“
Učenici naše škole su sa svojim učiteljicama Alenkom Vuk i Kristinom Maričić posjetili izložbu „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“. Izložba je održana 28.9.2023. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u organizaciji Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.
Cilj izložbe bio je podizanje svijesti i informiranosti potrošača o sprječavanju i smanjenju nastajanja otpada od hrane obzirom da najviše otpada od hrane nastaje u kućanstvima.
Na izložbi su bili predstavljeni radovi učenika srednjih i osnovnih škola kroz 7 tematskih sekcija. Posjetitelji su u Sekciji 1 mogli doznati informacije o količinama otpada od hrane koji nastaju i utjecaju otpada od hrane na okoliš (zrak, voda, tlo). U Sekciji 2 prikazani su podaci u kojim sve procesima i fazama proizvodnje i distribucije hrane nastaje otpad od hrane te koje se vrste hrane najviše bacaju. Sekcija 3 predstavila je savjete za promjenu ponašanja i navika kako bi se smanjio nastanak otpada od hrane, a Sekcija 4 nekoliko zanimljivih recepata za jela od viškova hrane. U Sekciji 5 izložbeni radovi pojašnjavali su razlike između oznaka rokova trajanja, u Sekciji 6 istaknute su upute za pametnu kupnju, a u Sekciji 7 bavili su se problemom ponašanja potrošača u restoranima, kantinama, hotelima i sl.
Na odlasku smo, ispunjeni zadovoljstvom i novim znanjima, primili simbolične poklone od organizatora – torbu za kupnju, malu kuharicu i slikovnicu te edukativni letak.
Veselimo se izazovu recikliranja hrane u našoj školi!
učiteljica Kristina Maričić
« Listopad 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Dnevni tisak |
Obrazovanje |
• Ministarstvo znanost... |
• Agencija za odgoj i ... |
• CARNetov portal za š... |
• e-Dnevnik za učenike... |