BUDI FACA, ISKORISTI ONO ŠTO DRUGI BACA!
Tijekom rujna, pod vodstvom učiteljice biologije i kemije, Kristine Maričić, provedena je anketa o bacanju hrane u kojoj je sudjelovalo 168 kućanstava s područja Općine Gornji Kneginec. Rezultati su pokazali da su mještani općine osviješteni u pogledu bacanja hrane, ali još uvijek postoji značajan postotak hrane koja se baca. Kako je istraživanje pokazalo da su pekarski proizvodi najviše zastupljeni u bačenoj hrani, učenici i učitelji istražili su recepte koji bi mogli pridonijeti smanjenju otpada. Osim toga, istraživalo se i na koje se načine mogu iskoristiti ostaci druge hrane, poput kora citrusa i ljuski pistacija. Pod vodstvom učiteljica Kristine Maričić i Martine Goričanac izrađena je zbirka savjeta i recepata Reciklirana čuda uz malo truda u digitalnom obliku. U sklopu izvannastavnih aktivnosti učenici su s učiteljicom Martinom Boltižar izrađivali uporabne predmete od ljuskica pistacija, dok su s učiteljicom Alenkom Vuk izradili nekoliko jela za degustaciju.
Vrhunac ove aktivnosti bio je 20. listopada 2023. kada je u Trgovačkom centru Lumini održana degustacija jela i prezentacija proizvoda napravljenih od ostataka hrana te je predstavljeno istraživanje provedeno u rujnu. Posjetiteljima Centra prezentirana su neka jela izrađena od ostataka hrane te uporabni predmeti. Podijeljeni su edukativni letci sa savjetima kako smanjiti otpad od hrane te poveznicom na zbirku savjeta u obliku QR koda. Posjetitelji su oduševljeni ovim događajem te su podijelili svoja iskustva i ideje kako iskoristiti viškove hrane.
DIGITALNA ZBIRKA SAVJETA I RECEPATA
Martina Goričanac, učiteljica
BUDI FACA, ISKORISTI ONO ŠTO DRUGI BACA!
Tijekom rujna, pod vodstvom učiteljice biologije i kemije, Kristine Maričić, provedena je anketa o bacanju hrane u kojoj je sudjelovalo 168 kućanstava s područja Općine Gornji Kneginec. Rezultati su pokazali da su mještani općine osviješteni u pogledu bacanja hrane, ali još uvijek postoji značajan postotak hrane koja se baca. Kako je istraživanje pokazalo da su pekarski proizvodi najviše zastupljeni u bačenoj hrani, učenici i učitelji istražili su recepte koji bi mogli pridonijeti smanjenju otpada. Osim toga, istraživalo se i na koje se načine mogu iskoristiti ostaci druge hrane, poput kora citrusa i ljuski pistacija. Pod vodstvom učiteljica Kristine Maričić i Martine Goričanac izrađena je zbirka savjeta i recepata Reciklirana čuda uz malo truda u digitalnom obliku. U sklopu izvannastavnih aktivnosti učenici su s učiteljicom Martinom Boltižar izrađivali uporabne predmete od ljuskica pistacija, dok su s učiteljicom Alenkom Vuk izradili nekoliko jela za degustaciju.
Vrhunac ove aktivnosti bio je 20. listopada 2023. kada je u Trgovačkom centru Lumini održana degustacija jela i prezentacija proizvoda napravljenih od ostataka hrana te je predstavljeno istraživanje provedeno u rujnu. Posjetiteljima Centra prezentirana su neka jela izrađena od ostataka hrane te uporabni predmeti. Podijeljeni su edukativni letci sa savjetima kako smanjiti otpad od hrane te poveznicom na zbirku savjeta u obliku QR koda. Posjetitelji su oduševljeni ovim događajem te su podijelili svoja iskustva i ideje kako iskoristiti viškove hrane.
DIGITALNA ZBIRKA SAVJETA I RECEPATA
Martina Goričanac, učiteljica
BUDI FACA, ISKORISTI ONO ŠTO DRUGI BACA!
Tijekom rujna, pod vodstvom učiteljice biologije i kemije, Kristine Maričić, provedena je anketa o bacanju hrane u kojoj je sudjelovalo 168 kućanstava s područja Općine Gornji Kneginec. Rezultati su pokazali da su mještani općine osviješteni u pogledu bacanja hrane, ali još uvijek postoji značajan postotak hrane koja se baca. Kako je istraživanje pokazalo da su pekarski proizvodi najviše zastupljeni u bačenoj hrani, učenici i učitelji istražili su recepte koji bi mogli pridonijeti smanjenju otpada. Osim toga, istraživalo se i na koje se načine mogu iskoristiti ostaci druge hrane, poput kora citrusa i ljuski pistacija. Pod vodstvom učiteljica Kristine Maričić i Martine Goričanac izrađena je zbirka savjeta i recepata Reciklirana čuda uz malo truda u digitalnom obliku. U sklopu izvannastavnih aktivnosti učenici su s učiteljicom Martinom Boltižar izrađivali uporabne predmete od ljuskica pistacija, dok su s učiteljicom Alenkom Vuk izradili nekoliko jela za degustaciju.
Vrhunac ove aktivnosti bio je 20. listopada 2023. kada je u Trgovačkom centru Lumini održana degustacija jela i prezentacija proizvoda napravljenih od ostataka hrana te je predstavljeno istraživanje provedeno u rujnu. Posjetiteljima Centra prezentirana su neka jela izrađena od ostataka hrane te uporabni predmeti. Podijeljeni su edukativni letci sa savjetima kako smanjiti otpad od hrane te poveznicom na zbirku savjeta u obliku QR koda. Posjetitelji su oduševljeni ovim događajem te su podijelili svoja iskustva i ideje kako iskoristiti viškove hrane.
DIGITALNA ZBIRKA SAVJETA I RECEPATA
Martina Goričanac, učiteljica
« Listopad 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Dnevni tisak |
Obrazovanje |
• Ministarstvo znanost... |
• Agencija za odgoj i ... |
• CARNetov portal za š... |
• e-Dnevnik za učenike... |