NIŽI RAZREDNI ODJELI
(I.-IV.)
1. SAT 8:00-8:45
DORUČAK ( 15 min)
2. SAT 9:00-9:45
3. SAT 9:50 - 10:35
REKREACIJA (10 min)
4. SAT 10:45-11:30
5. SAT 11:35-12:20
RUČAK (20 min)
6. 12:40-13:25
7.13:30-14:15
AUTOBUS
8.14:30-15:30 - B1
9.15:30-16:30 - B1
VIŠI RAZREDNI ODJELI
(V. - VIII.)
1. SAT 8:00-8:45
2. SAT 8:50-9:35
DORUČAK (15 min)
3. SAT 9:50-10:35
REKREACIJA (10 min)
4. SAT 10:45-11:30
5. SAT 11:35-12:20
6. SAT 12:25-13:10
RUČAK (20 min)
7. SAT 13:30-14:15
AUTOBUS
8. SAT 14:30-15:30 - B1
9. SAT 15:30-16:30- B1
AUTOBUS
Dani kruha i plodova zemlje
Ovaj tjedan smo obilježili dane kruha i plodova zemlje kroz različite radionice i uređenje škole.
OD ZRNA DO KRUHA
Zrno po zrno u mlinu se melje
brašno dolazi na naše veselje.
Glavni sastojak za naš je kruh
Dok ga baka mijesi i polaže u peć
mirisi neodoljivi izlaze već.
S radošću i veseljem na stolu je kruh,
spreman za svaki trbuh.
Tijana Kafadar 8.a
Pogledajte što smo to radili...
Uredili smo izložbeni stol sa različitim plodovima i kiflicama.
KRUH NAŠ SVAGDAŠNJI
Kruh je takav i onakav,
ali samo je pravi ovakav.
Miris mu je kao jutra rana
kad procvate ružina grana.
Okus mu je mekan,
kao mali slatki zekan.
Vruć je u sredini,
poput vatre u blizini.
Integralni ili bijeli
borimo se da bi ga jeli.
Vole jesti kruh pravi
i mladi i stari.
Ribice ga isto vole jesti,
pa jedna drugu
za njega mole.
Mislim,ovako:
Jesti ga može svatko.
Jedva čekamo svi
da se izvadi iz
krušne peći i poslije
objeda otiđemo leći.
I ja ga volim
a u crkvi za njega molim.
Za kraj ću vam reći jedno
KRUH je nešto vrlo VRIJEDNO!
Lidija Karamatić 6.b
Izrađivali smo kruh i peciva.
Pronašli smo različite recepte i prepisali ih.
PEKARI
Zrelo malo pšenično zrno
melju u brašno bijelo i crno.
Svaki pekar poznaje brašno različite vrste
te od njega pravi čuda da poližeš prste.
Kiflice od prhkog tijesta,pogače i pite
čokoladne ili voćne kolače rezane na šnite.
Pekari ko čarobnjaci oduvijek se trude
tim umijećem othraniti ljude.
Ivana Ambrušec 6.a
Pod stručnim okom naše pedagogice i kuharice umijesili smo tijesto.
Mijesili i mijesili...
Mijesili svi zajedno.
Od tijesta izradili smo različite kruhove, pletenice
I jako ukusne kiflice
.
Ukrasili ih razmućenim jajem i sezamom.
Okušali smo se i u punjenim pecivima.
i izradi kruha sa sjemenkama.
Sve stavili peći.
I nestrpljivo čekali plodove svog rada.
Brzo smo pojeli tople mirisne kiflice i peciva,
ali neke uratke ostavili smo i za izložbu.
KRUH
Kruhek moj fini
Sima si drag i mili.
Od tebe je trbuh pun,
Pa ne cvili ko rodin kljun.
Lafko te je spraviti
Al ti je žmefko odoljeti
Ima te svih fela
Jer si spravljen od finih melja.
Matea Jajtić , 7.a
Uredili smo i pano u holu s našim pjesmama o kruhu
i slikama izrađenim od zrnja različitih žitarica.
« Lipanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
obrazovni i zabavni ... |
Gradec |
obrazovanje |
• Agencija za odgoj i ... |
• NCVVO |
• PUP - priručnik za u... |
• Vodič kroz zanimanja |
• računalna sigurnost |
• enciklopedija |
• http://www.kurikulum... |
• http://www.novebojez... |
Zdravlje i higijena |