Dan jabuka
Jabuka se smatra jednom od najzdravijih voćnih vrsta pa zato i nosi naziv „kraljica voća“. Svakodnevnim konzumiranjem jabuka može se spriječiti pojava mnogih zdravstvenih poteškoća i oboljenja pa zato i postoji izreka „Jabuka na dan tjera doktora van“.
Davne 1990. godine u Londonu je započelo obilježavanje Svjetskog dana jabuka. Željelo se potaknuti javnost da uvrste jabuke u svakodnevnu prehranu. Jabuka je predstavljena kao simbol fizičke, kulturne i genetske raznolikosti koju je neophodno očuvati.
Tradicija obilježavanja Dana jabuka ubrzo se proširila širom svijeta. Već dulji niz godina obilježava se i u našoj školi.
Važnost jabuke obilježava se na različitim satovima od prvog do osmog razreda. Na sam Dan jabuka, 20. listopada u školskoj kuhinji je za desert bila pita od jabuka. Za izradu pita zaduženi su učenici naše škole. Tako je bilo i ove godine. Članovi izvannastavnih aktivnosti Domaćinstvo i Mješovita grupa okupili su se u utorak, 19. listopada u popodnevnim satima i napravili pitu za sve učenike i djelatnike naše škole. Tijesto je napravljeno od pet kilograma brašna, a za nadjev je upotrijebljeno 15 kg domaćih jabuka iz voćnjaka naših učenika.
Dan jabuka
Jabuka se smatra jednom od najzdravijih voćnih vrsta pa zato i nosi naziv „kraljica voća“. Svakodnevnim konzumiranjem jabuka može se spriječiti pojava mnogih zdravstvenih poteškoća i oboljenja pa zato i postoji izreka „Jabuka na dan tjera doktora van“.
Davne 1990. godine u Londonu je započelo obilježavanje Svjetskog dana jabuka. Željelo se potaknuti javnost da uvrste jabuke u svakodnevnu prehranu. Jabuka je predstavljena kao simbol fizičke, kulturne i genetske raznolikosti koju je neophodno očuvati.
Tradicija obilježavanja Dana jabuka ubrzo se proširila širom svijeta. Već dulji niz godina obilježava se i u našoj školi.
Važnost jabuke obilježava se na različitim satovima od prvog do osmog razreda. Na sam Dan jabuka, 20. listopada u školskoj kuhinji je za desert bila pita od jabuka. Za izradu pita zaduženi su učenici naše škole. Tako je bilo i ove godine. Članovi izvannastavnih aktivnosti Domaćinstvo i Mješovita grupa okupili su se u utorak, 19. listopada u popodnevnim satima i napravili pitu za sve učenike i djelatnike naše škole. Tijesto je napravljeno od pet kilograma brašna, a za nadjev je upotrijebljeno 15 kg domaćih jabuka iz voćnjaka naših učenika.