Školski Jelovnik
Glavni kuhar: Mario Perić
Pomoćni kuhari/ce: Iva Matanić, Celija Klarić, Maja Šovagović Matković
Datum |
MLIJEČNI OBROK |
RUČAK | UŽINA |
ponedjeljak, 16.12.2024. |
integralni kruh, maslac, pekmez od šljiva, bijela kava, voće |
krumpir varivo sa noklicama i junetinom, salata kiseli krastavci, raženi kruh | chia puding od čokolade |
utorak, 17.12.2024. |
pirov griz na mlijeku s čokoladom, jabuka |
integralne špagete sa raguom od povrća i mljevenog mesa, cikla salata | banana |
srijeda, 18.12.2024. |
integralni kruh, maslac, med, čaj od šipka, jabuka |
pečeni pileći batak/zadatak, restani krumpir, cikla salata |
pecivo sa sjemenkama, topljeni sir |
četvrtak, 19.12.2024. |
šareni školski sendvič, bijela kava, jabuka |
varivo od graška, noklica i piletine, kupus salata, raženi kruh | integralni keksi, mlijeko |
petak, 20.12.2024. |
integralno tijesto, rajčica, topljeni sir, čaj od šipka, voće | rižoto od liganja, zelena salata, raženi kruh |
školski kolač |
Jelovnik izrađen prema preporukama iz jesenskog jelovnika Gradskog ureda za obrazovanje,
sport i mlade.
KAZALO ALERGENA
1. - žitarice koje sadrže gluten
2. - rakovi i proizvodi od rakova
3. - jaja i proizvodi od jaja
4. - riba i riblji proizvodi
5. - kikiriki i proizvodi od kikirikija
6. - zrna soje i proizvodi od soje
7. - mlijeko i mliječni proizvodi
8. - orašasto voće
9. - celer i njegovi proizvodi
10. - gorušica i proizvodi od gorušice
11. - sjeme sezama i proizvodi od sjemena sezama
12. - sumporni dioksidi i sulfiti
13. - lupina i proizvodi od lupine
14. - mekušci i proizvodi od mekušaca