4. MEĐUNARODNI DAN SVJESNOSTI O GUBITKU I BACANJU HRANE 2023 SVJETSKI DAN HRANE, 18. LISTOPADA
Autor: Mirjana Lesić, 31. 10. 2023.
Rujan i listopad mjeseci su kada dozrijevaju jesenski plodovi u našem vrtu, na njivi, voćnjaku ili vinogradu. Lokalno voće i povrće ima najmanji učinak na ekološki otisak, a neposredno nakon berbe njegova nutritivna vrijednost je najveća. U Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin obilježio se i proslavio Svjetski dan hrane, 18. listopada.
Također, naša škola uključena je u nacionalni Tjedan zdravog doručka koji se održavao od 16. do 20. listopada. Nacionali tjedan zdravog doručka pokrenut je u sklopu projekta Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, pod vodstvom prof.dr.sc.Sanje Musić Milanović. Projekt za cilj ima istaknuti važnost obroka, osobito doručka te poticati pravilnu prehranu kod djece/učenika. Prilikom obilježavanja Svjetskog dana hrane, ali i obilježavanja 4. Međunarodne svjesnosti o gubitku i bacanju hrane, vrijedni učenici 8.b razreda na Satu razrednika, izradili su dva plakata. Učenici su putem plakata prikazali zabrinjavajuće činjenice o gubitku i bacanju hrane u svijetu. Također su odaslali snažnu poruku da samo edukacijom, djelovanjem možemo utjecati na smanjenje bacanja hrane.
Pripremila: Amalija Misir-Čujko
Razredna.docx
5.RAZRED GOO.docx
6.RAZRED GOO.docx
7.RAZRED GOO.docx
8.RAZRED GOO.docx
- Pravilnik o zaštiti na radu Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Ogulin.pdf
- Pravilnik_o_kriterijima_za_izricanje_pedagoskih_mjera_NN_br_94_2015.pdf
- Pravilnik_o_izvodenju_izleta_ekskurzija.pdf
- Pravilnik o načinima , postupcima i elementima vrednovanja.pdf
- Odluka_o_REALIZAC.ODMORA_za_ucenike_KZ_sk.god._2019-20..pdf
linkovi |