preskoči na sadržaj
VIJESTI

KUHAČOM PO SVIJETU - LA VITA E BELLA

Nakon putovanja po Aziji i Americi, treća radionica "Kuhačom po svijetu" vratila nas je bliže domu. Posjetili smo susjednu Italiju! Negdje na putu čuli smo da su tamo i slana jela slatka pa smo odlučili to i provjeriti!

Italija je zemlja velikih različitosti. Od sniježnih Alpa na sjeveru do vrućeg Mediterana na dnu čizme smjenjuju se različiti načini života ljudi, gospodarskih prilika, kulture pa i kuhinje. Ipak, neka su jela postala nacionalni simbol. Svi znamo odakle dolaze pizza i pašta, a danas smo naučili i odakle potječe fina svima draga slastica tiramisu.

I ovoga puta rukave je zavrnula, pregaču oko sebe vezala, kuhaču u ruke uzela i na mirisno putovanje nas povela pedagoginja Nikolina Kraljević. Al' bez pomoći sedmog razreda naše škole i njihove razrednice, učiteljice talijanskog jezika Marije Bobić to ne bi bilo moguće.

Iz kuhinje su se širili mirisi Carbonare, jela napravljenog od špageta sa jajima, tvrdog sira i pancete i deserta Tiramisu, kremastog slatkog užitka napravljenog od kave, mascarpone sira, jaja, šećera, kakaa i piškota.

U našu kuhinju možete zaviriti i vi, klikom na sljedeći link.

http://www.os-igkovacic-lisaneostrovicke.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=66

Do sljedećeg kuhanja! :-)




Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Leana Tudorović   datum: 9. 6. 2022.

Vijesti

KUHAČOM PO SVIJETU - LA VITA E BELLA

Nakon putovanja po Aziji i Americi, treća radionica "Kuhačom po svijetu" vratila nas je bliže domu. Posjetili smo susjednu Italiju! Negdje na putu čuli smo da su tamo i slana jela slatka pa smo odlučili to i provjeriti!

Italija je zemlja velikih različitosti. Od sniježnih Alpa na sjeveru do vrućeg Mediterana na dnu čizme smjenjuju se različiti načini života ljudi, gospodarskih prilika, kulture pa i kuhinje. Ipak, neka su jela postala nacionalni simbol. Svi znamo odakle dolaze pizza i pašta, a danas smo naučili i odakle potječe fina svima draga slastica tiramisu.

I ovoga puta rukave je zavrnula, pregaču oko sebe vezala, kuhaču u ruke uzela i na mirisno putovanje nas povela pedagoginja Nikolina Kraljević. Al' bez pomoći sedmog razreda naše škole i njihove razrednice, učiteljice talijanskog jezika Marije Bobić to ne bi bilo moguće.

Iz kuhinje su se širili mirisi Carbonare, jela napravljenog od špageta sa jajima, tvrdog sira i pancete i deserta Tiramisu, kremastog slatkog užitka napravljenog od kave, mascarpone sira, jaja, šećera, kakaa i piškota.

U našu kuhinju možete zaviriti i vi, klikom na sljedeći link.

http://www.os-igkovacic-lisaneostrovicke.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=66

Do sljedećeg kuhanja! :-)




Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Leana Tudorović   datum: 9. 6. 2022.

Kalendar
« Listopad 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Korisni linkovi


Tražilica




preskoči na navigaciju