KUHAČOM PO SVIJETU - LA VITA E BELLA
Nakon putovanja po Aziji i Americi, treća radionica "Kuhačom po svijetu" vratila nas je bliže domu. Posjetili smo susjednu Italiju! Negdje na putu čuli smo da su tamo i slana jela slatka pa smo odlučili to i provjeriti!
Italija je zemlja velikih različitosti. Od sniježnih Alpa na sjeveru do vrućeg Mediterana na dnu čizme smjenjuju se različiti načini života ljudi, gospodarskih prilika, kulture pa i kuhinje. Ipak, neka su jela postala nacionalni simbol. Svi znamo odakle dolaze pizza i pašta, a danas smo naučili i odakle potječe fina svima draga slastica tiramisu.
I ovoga puta rukave je zavrnula, pregaču oko sebe vezala, kuhaču u ruke uzela i na mirisno putovanje nas povela pedagoginja Nikolina Kraljević. Al' bez pomoći sedmog razreda naše škole i njihove razrednice, učiteljice talijanskog jezika Marije Bobić to ne bi bilo moguće.
Iz kuhinje su se širili mirisi Carbonare, jela napravljenog od špageta sa jajima, tvrdog sira i pancete i deserta Tiramisu, kremastog slatkog užitka napravljenog od kave, mascarpone sira, jaja, šećera, kakaa i piškota.
U našu kuhinju možete zaviriti i vi, klikom na sljedeći link.
http://www.os-igkovacic-lisaneostrovicke.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=66
Do sljedećeg kuhanja! :-)
KUHAČOM PO SVIJETU - LA VITA E BELLA
Nakon putovanja po Aziji i Americi, treća radionica "Kuhačom po svijetu" vratila nas je bliže domu. Posjetili smo susjednu Italiju! Negdje na putu čuli smo da su tamo i slana jela slatka pa smo odlučili to i provjeriti!
Italija je zemlja velikih različitosti. Od sniježnih Alpa na sjeveru do vrućeg Mediterana na dnu čizme smjenjuju se različiti načini života ljudi, gospodarskih prilika, kulture pa i kuhinje. Ipak, neka su jela postala nacionalni simbol. Svi znamo odakle dolaze pizza i pašta, a danas smo naučili i odakle potječe fina svima draga slastica tiramisu.
I ovoga puta rukave je zavrnula, pregaču oko sebe vezala, kuhaču u ruke uzela i na mirisno putovanje nas povela pedagoginja Nikolina Kraljević. Al' bez pomoći sedmog razreda naše škole i njihove razrednice, učiteljice talijanskog jezika Marije Bobić to ne bi bilo moguće.
Iz kuhinje su se širili mirisi Carbonare, jela napravljenog od špageta sa jajima, tvrdog sira i pancete i deserta Tiramisu, kremastog slatkog užitka napravljenog od kave, mascarpone sira, jaja, šećera, kakaa i piškota.
U našu kuhinju možete zaviriti i vi, klikom na sljedeći link.
http://www.os-igkovacic-lisaneostrovicke.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=66
Do sljedećeg kuhanja! :-)
« Listopad 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Korisni linkovi |
• e-DNEVNIK ZA UČENIKE |
• e-DNEVNIK ZA UČITELJE |
• Portal za škole |
• MZO videolekcije |
• AZOO |
• LOOMEN |
• MOZAWEB |
• e-sfera |
• IZZI |
• eTwinning |