« Siječanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
2.a razred obilježio je Tjedan zdravog doručka od 10.do 14.listopada. Projekt je organizirao Hrvatski zavod za javno zdravstvo , a ovogodišnji naziv je bio 3,2,1 kreni – Priprema, pozor, pojedi! Osim zdravog doručka, koji se sastojao od svježeg povrća i voća, učenici 2.a sa svojom su učiteljicom provodili niz aktivnosti. Odabrali su jednu namirnicu, ilustrirali je te istražili zanimljivosti o njoj. Saznali smo da se rajčice nazivaju i američkom jabukom, mrkva gotovo cijela sadrži vodu, a jaju treba 24-36 sati da nastane. Šaljivim nazivima Mandarina balerina, Vitaminski hulk, Jajolino i sl., doručak smo učinili još zabavnijim i privlačnijim te sa usvojenim zdravim navikama nastavljamo i dalje.
Učenici 2. b razreda, u razdoblju od 10. do 14. listopada, priključili su se projektu Tjedan zdravog doručka koje je organizirao Hrvatski zavod za javno zdravstvo u sklopu projekta Živjeti zdravo, a povodom Svjetskog dana hrane.
Cilj projekta je podizanje svjesnosti o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete usvajanje pravilnih prehrambenih navika kod djece i mladih, odnosno od rane životne dobi.
Ovogodišnji naglasak bio je na uvođenju povrća u bilo kojem obliku u doručak.
Učenici 2. B razreda, kao i njihovi roditelji, bake, djedovi i ostali članovi obitelji, spremno su se odazvali pozivu na sudjelovanje u projektu te su svakoga dana donosili doručak, odnosno marendu u kojoj se našlo i voća i povrća. Učenici opisivali što imaju za marendu i zašto je to zdrava marenda.
Posebno je svečano bilo u petak, kada smo projekt okončali zajedničkim doručkom.