preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Jovića

Login
Prehrana učenika
Priloženi dokumenti:
Tjedni jelovnik.docx

GPP i školski kurikulum
Kalendar
« Siječanj 2025 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi
 

 

Red button

Priloženi dokumenti:
Plakat - Dan 112.pdf

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje i rada ruku čovječjih- PŠ Svib
Autor: Mirela Skelin, 21. 10. 2024.

„Daj čovjeku ribu, nahranit ćeš ga za jedan dan. Nauči ga loviti je, prehranit ćeš ga za cijeli život.“

U vrijeme kada je sve 'instant' i na dohvat ruke, zaboravljamo da nam je uistinu sve nadohvat ruku i da  samo te ručice treba zaposliti. Mi smo zaposlili naše ručice i kroz razne aktivnosti povezali tradiciju i naša znanja iz većine predmetnih područja. Odlučili smo projektne aktivnosti prilagoditi uzrastu djece, njihovim sposobnostima i znanjima. Učenici nižih razreda izrađivali su kuharske kapice kao predaktivnost, dok su ùčenici viših razreda izrađivali domaći kvasac (starter), pratili proces fermentacije i dohranjivali ga, te smo na koncu ispekli domaći kruh koji nas je mirisom i okusom neodoljivo podsjetio na kruh kojeg su pekle naše bake.

Druga predaktivnost bila je kiseljenje domaćeg mlijeka u čemu smo također bili uspješni jer se tražila čaša jogurta više. Kako nastaje i domaći sir vidjeli smo iz 'prve ruke'.

Djeca su vagala, mjerila, mijesila, kreirala, te povezivala znanja iz prirode, biologije, matematike i kemije u proizvodnim procesima.

Degustirali smo naše proizvode, a zasladili ih i domaćim marmeladama od šljiva, kupina, višnje, naranče i smokve.

Koliko smo bili uspješni otkrila su nam vesela i znatiželjna  dječja lica te tek nekoliko mrvica kruha koje su ostale na stolu. Male kruščiće koje su djeca pekla nosili su kućama, kao i drvene kuhače koje smo ukrasili za trajnu uspomenu.

FOTOGRAFIJE

 

 

 






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju