SVJETSKI DAN HRANE
Autor: Verica Marinović, 16. 10. 2013.
Dana 14. listopada učenici 8.a i 8.b razreda sa svojim razrednicama Tanjom Mihačić Vukoja i Kristinom Mihalčić, obilježili su Svjetski dan hrane koji se u svijetu obilježava 16.listopada.
Pod satom razrednika organizirali su degustaciju tradicionalne hrane hrvatskih krajeva u školskom holu. Učenici su mogli kušati tradicionalna jela slavonske, primorske, ličke, dalmatinske i međimurske kuhinje : šarana s krumpirima, turšiju, puru s džemom, njoke sa umakom, pržene lignje, grah s ječmom, juhe od buča i gljiva, salate od kupusa i krumpira, razne savijače, gužvare s makom, kukuruzni kruh, sardine, grožđice, mandarine i još mnogo toga!
U nastavku možete preuzeti brošuru BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID i
letak s telefonskim brojevima za psihološko savjetovanje mladih za svaku županiju
« Rujan 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |