Kuhanje leće na slovački način
Autor: Brankica Živković, 21. 10. 2016.
U četvrtak 20. listopada u našoj se školi održala kuharska radionica.
Povodom obilježavanja Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, učenici 5.a i 7.b razreda s učiteljicom Anom Marošević pripremili su zanimljivu radionicu na temu leća.
Istražili su ovu namirnicu i upoznali posjetitelje radionice s njezinim svojstvima. Lucia Komjetan, Daria Hohoš i Elena Hlobik prevele su i tekstove o leći sa slovačkoga na hrvatski jezik.
Učiteljica Ana Marošević zajedno s gostima iz Matice slovačke Našice, Ivankom i Brankom Prišć te Andreom Lončarić, pripremili su u našoj čajnoj kuhinji slovačka tradicionalna jela: juhu od leće te raznovrsne ukusne namaze. Sve pripremljeno posjetitelji su mogli degustirati.
Pripomogli su im učenici koji pohađaju nastavu Slovačkoga jezika i kulture - Lucia Komjetan, Daria Hohoš, Elena Hlobik, Ena Fišer, Alen Živković, Karlo Grubač i Klara Lukačević.
Zahvaljujemo našim gostima kuharima i učenicima na zanimljivoj radionici.
Informacije za roditelje RN 2023-2024.pdf
Informacije za roditelje PN 2023-2024.pdf
« Kolovoz 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |