preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog

Login
Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Oglasna ploča

 

 

Hrvatska akademska i istraživačka mreža

 

Agencija za odgoj i obrazovanje

 

Darko Lumenko

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 4. 2011.

Ukupno: 890453
Ovaj mjesec: 4232
Ovaj tjedan: 648
Danas: 77
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Predstavljanje projekta „Zdravo i fino“ DND-a Zabok u školi
Autor: Administrator , 26. 3. 2019.

U sklopu 4. ciklusa projekta „Zdravo i fino“ Društva „Naša djeca“ Zabok koji se provodi s Dječjim gradskim vijećem, jedna od aktivnosti je vršnjačka edukacija u Osnovnoj školi K.Š. Gjalskog Zabok.

Tijekom veljače i ožujka 2019. godine dječje vijećnice Ana Grah, Lana Repovečki, Sara Tršinski putem vršnjačke edukacije uz pomoć asistentice na projektu Sandre Benčić i voditeljice Projekta Jasenke Borovčak u drugim razredima te 3. a i 4. c razredu OŠ K.Š Gjalskog predstavile su projekt „Zdravo i fino“. Prenijele su djeci znanja i iskustva koja su stekla kroz radionice zdravoga kuhanja i stručnih predavanja o zdravoj prehrani, stjecanju zdravih prehrambenih navika, temeljima zdravlja u svakodnevnom životu te uzgoju zdravih namirnica u eko-vrtu. Također su svojim vršnjacima pokazale zdrava jela koja su one uz pomoć voditeljice kuhanja Snježane Krpes i odraslih volonterki DND-a Zabok pripremile u ugostiteljskom kabinetu Srednje škole Zabok, a do sada su izdane 3 kuharice: Kuharica „Zdravo i fino“, „Jela zdrava i fina – proljeće, ljeto, jesen, zima“ s CD-om Zdravo i fino i Zdrava i fina jela iz cijelog svijeta.


Cilj ovih prezentacija je da se djeci kroz kreativno-edukativne radionice, igre, asocijacije, kviz, sortiranje zdravih i nezdravih namirnica te zamjene školskog jelovnika zdravijom varijantom uz razgovor i raspravu osvijesti važnost zdrave prehrane i usvajanja zdravih prehrambenih navika, kao i važnost tjelesnog kretanja te prevencije pretilosti. Na svakoj radionici djeca su degustirala zdrave grickalice – tostirane bademe i suncokretove sjemenke te su za nagradu dobili bedževe s dječjim porukama o zdravoj prehrani, a i sami su imali priliku pisati svoje poruke i slogane te dojmove s radionica.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju