« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
U okviru projekta „Kuhanje je cool“ učenici naše škole posjetili su Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu u Srednjoj školi Zabok. Učenici su se upoznali s projektom koji promovira cjelovito iskorištavanje namirnica prilikom kuhanja i smanjivanje otpada od hrane. Osim navedenog, učenici su se upoznali s pojmom održivog ponašanja te ih se potaknulo da se po završetku školovanja upišu u SŠ Zabok. U okviru posjeta, osim teorijskog dijela učenici su dobili priliku okušati svoje majstorije u kuhanju. Nekima je to bio prvi puta, a neki su se već okušali prije kod kuće. U projektu su dosada sudjelovali i učenici trećeg i četvrtog razreda. Učenici vole kuhati, vježbati praktične vještine, a može im biti i izazov da se ubuduće opredijele za zanimanja u ugostiteljstvu koja su danas vrlo tražena. S učenicima je kuhao strukovni nastavnik Tomislav Kožić, dok im je domaćica bila voditeljica projekta, nastavnica Karolina Ciglar. Učenike je pratila pedagoginja Ružica Kotarski. Prije povratka u školu, sve što su učenici skuhali i pripremili s užitkom su i pojeli.