MEDNI DAN
Autor: Kristina Jakoubek, 9. 1. 2024.
Učenici prvih razreda u prosincu su realizirali program „Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2023. godinu“. Educirani su o važnosti konzumiranja meda i njegovog uključivanja u prehranu uz istovremenu promociju meda proizvedenoga na hrvatskim pčelinjacima. Učenici su upoznati sa značajem pčela u ekosustavu, stoga što se brojnost drugih Učenici 5.a razreda naše škole u suradnji s Hrvatskim šumama sudjelovali su u sadnji autohtonih, a među njima i medonosnih stabala u okolišu škole čime su, osim očuvanja bioraznolikosti pomogli i čuvanju pčela. Tekst: učiteljica Helga Mihaljević
Učenicima je podijeljen med zapakiran u Nacionalnu staklenku za med koja se koristi za pakiranje meda koji je proizveden na pčelinjacima u Republici Hrvatskoj.
prirodnih oprašivača smanjuje nestajanjem njihovih staništa. Uloga i značaj pčelarstva su veliki, posebice zbog održavanja ekološke ravnoteže i bioraznolikosti, budući da 84 % biljnih vrsta i 76 % proizvodnje hrane u Europi ovisi o oprašivanju koje obavljaju domaće i divlje pčele.