Dan 17. listopada 2019. cijeli je bio u znaku obilježavanja Svjetskog dana hrane i Dana kruha – zahvale za plodove zemlje u 3.d i 3.e razredu. Djeca su bila uključena u radionicu interaktivnoga tipa u organizaciji Odjela za promicanje zdravlja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ u suradnji s Udrugom Probion. Učenici su o pravilnoj prehrani učili su kroz igru, asocijacije, raspravu i promišljanje. Cilj radionice je osvijestiti učenike o važnosti uravnotežene prehrane, educirati ih, na njima primjeren način, o načinima i mogućnostima usvajanja takve prehrane, pravilnom izboru namirnica i ulozi uravnotežene prehrane na rast i razvoj.
Potaknuti radionicom na kritičko promišljanje o važnosti pozitivnog pristupa sebi i svome tijelu, učenici su se ipak zasladili brojnim kruščićima i kolačićima koje su nakon priredbe i blagoslova pojeli u slast… jer unatoč svim važnostima koje se pridaju vitaminima i mineralima, ništa ne miriše tako dobro kao kruh ispečen od srca.



