O gustoći tekućina u produženom boravku
Zadnji pokus u ovoj školskoj godini opet je uključivao vodu, a ovoga puta provjeravali smo gustoću tekućina. Pomoćnice u ovom eksperimentu bile su Lucija Ivanušević i Nika Sladić koje u izvrsno odradile svoj posao.
Prvo smo u čašu ulili vodu, na to ulje. Ulje se dignulo na površinu zato što je manje gusto od vode. Zatim smo ubacili par kapljica hrane za kuhanje koje su ostale „zarobljene“ u ulju. Nakon toga ulje smo posipali sa soli, pošto je sol gušća “povukla“ je sa sobom i ulje i boju koja se raspršila kako se sol rastopila u vodi.
učiteljica Josipa Tandarić
« Siječanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |