« Kolovoz 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
U sklopu obilježavanja Dana kruha i Dana zahvalnosti za plodove zemlje učenici 3.a, 2.a, 2.b i 1.a razreda sa svojim učiteljicama Jasnom Jedličko, Katarinom Šen, Danielom Ivanović i Ivanom Franić Galik posjetili su u ponedjeljak, 17.10.2016.g. i u srijedu, 19.10.2016.g. Pekaru „Europa“. Ujedno su iskoristili lijep sunčan dan za jesensku šetnju. Cilj posjeta je bio upoznati učenike s nastajanjem kruha i krušnih proizvoda, ali i poticaj da cijene kruh i krušne proizvode.
Na ulazu u pekaru srdačno su ih dočekali ljubazni domaćini Fatime i Flurim Čočaj.
Djelatnici pekare učenicima su pokazali strojeve u kojima se miješa i oblikuje tijesto te peći u kojima se peče kruh, pecivo, burek, slanci, pereci, pizza… Saznali su kako nastaje kruh kojega svakodnevno jedemo, koje vrste brašna se koriste u pripremi te kako se priprema burek.
Na kraju su učenici uživali kušajući mirisne pekarske proizvode.
Hvala domaćinima i djelatnicima pekare na gostoprimstvu!
Tekst: Ivana Franić Galik, učiteljica
Foto: Ivana Franić Galik, učiteljica i Paolina Barišić, roditelj