Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ Rabac (12.10.2017.)
Autor: Sanja Škopac, 17. 10. 2017.
Svakog dana kupujemo kruh i razne pekarske proizvode. Uživamo u njihovim mirisima i okusima ne razmišljajući koliko je vremena i truda uloženo u njih. Put od zrna pšenice do kruha nije nimalo brz i jednostavan. Ljudi ulažu puno ljubavi, truda i vremena u obrađivanje zemlje, sijanje, žetvu i preradu pšenice. Posebnu zahvalnost trebamo osjećati i prema prirodi koja nas okružuje jer ona nam daruje bogatstvo plodova tijekom cijele godine.
Kako smo obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje?
U nastavi smo čitali prigodne pjesme, priče i igrokaze te likovno prikazivali različite vrste kruha i plodova jeseni. Pripremili smo prigodni program nakon kojeg je Velečasni Stipan Mišura kroz priče i razgovor potaknuo učenike na shvaćanje važnosti kruha i plodova zemlje u svakodnevnom životu te zašto izražavamo zahvalnost.
Obilježavanje Dana kruha završilo je blagoslivljenjem kruha i doručkom s našim dragim vlč. Stipanom Mišurom.
Učiteljice:
Marta Verbanac
Dilana Dagostin Mohorović